ELŐRENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 5 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!
Elkészítés
- 1.a tököt olvasszuk ki, (tegyük egy edénybe, és pici vízzel alacsony hőfokon kezdjük el melegíteni), majd fedő alatt pároljuk pár percig, míg megpuhul, majd tegyük félre –ha friss fokhagymát használunk, pároljuk meg azt is a tökkel
- 2.tegyük magas fokozatú turmixgépbe a napraforgómagot, és a többi hozzávalót, a kicsit meghűlt tököt is, a kiengedett levével együtt, és dolgozzuk el krémesre – ha nincs turmixgépünk, daráljuk meg a napraforgómagot kávédarálóban, a többit késes aprítóban vagy botmixerrel
- 3.még finomabb lesz a szósz, ha előtte serpenyőben, olaj nélkül megpirítjuk a magokat
- 4.ha még fokozni szeretnénk, pirítsuk le a serpenyőben a szószos tésztát olaj nélkül
Visszajelzés a receptről
No reviews for this Repice
Hozzávalók
- 1 kg fagyasztott gyalult tök, kaportól megfosztva, kiolvasztva
- 150 g hántolt, natúr napraforgómag
- ½ -1 kiskanál fokhagymapor ízlés szerint – vagy 1 gerezd fokhagyma átpasszírozva
- 3 evőkanál sörélesztőpehely
- 3 evőkanál tamari (gluténmentes szójaszósz)/ szójaszósz
- fél citrom frissen facsart leve
- só
- bors