Ez a finom fűszeres „szalámi-helyettesítő” egyszerűen elkészíthető, használhatjuk szendvicsre, pizzára, tésztára, melegszendvicsbe. Mióta egyszer leteszteltük a családon, akkora sikere volt, hogy majdnem minden héten egyszer kell ilyet csinálnunk.
1.először is, csomagoljuk be a tofukat egy tiszta anyagba/konyharuhába, és helyezzünk rájuk 15 percig bármilyen nehezéket, hogy kinyomja belőlük a nedvességet (mi deszkára vízzel teli lábast tettünk)
2.melegítsük elő a sütőt 200 fokra
3.készítsük elő a fűszereket
4.ha letelt a 15 perc, vágjuk kockákra a tofut, és tegyük a késes-aprítóba a fűszerekkel együtt, és szakaszosan működtetve, időnként lekaparva az oldalát, addig járassuk, míg egy homogén krémet nem kapunk (nem kell megijedni, ha mustármagot használtunk, lehet, hogy nagyon csípősnek érezzük, de sütés után elmúlik)
5.kóstoljuk meg, és igazítsunk a fűszereken, ha szükséges
6.egy nagy, lapos tepsire tegyünk sütőpapírt, és egy szilikon lapáttal simítsuk el vékonyan, egyenletesen a papíron a keverékünket, kb. 3-4 mm vastagon, téglalap formában
7.ha ropogósabb szalámit szeretnénk, nagyon vékonyan kenjük le/permetezzük meg egy kis olajjal
8.süssük 200 fokon kb. 15-20 percig- míg aranybarna nem lesz, és kezd kicsit kiszáradni- vigyázzunk, ne égessük meg
9.ha elkészült, óvatosan pogácsaszaggatóval vágjunk ki belőle „szalámi szeleteket”
10.de egyszerűen fel is darabolhatjuk kockákra is, ha nem akarunk pepecselni vele, az ízén nem ront
11.várjuk meg míg kihűl, majd jól lezárt dobozban, a hűtőben tároljuk
Hozzávalók
2 csomag tofu (180g-osból)
1,5 teáskanál só
1/4 teáskanál bors
2 teáskanál mustármag megőrölve (vagy egy teáskanál dijoni mustár)
1 teáskanál őrölt kömény
2 teáskanál őrölt füstölt paprika
chili pehely (elhagyható)
2 teáskanál fokhagymapor
2 teáskanál hagymapor
1 -2 teáskanál folyékony füst
2 evőkanál sörélesztőpehely
¼ teáskanál kakukkfű
¼ teáskanál bazsalikom
¼ teáskanál tárkony
aki édeskés ízt szeretne, tegyen hozzá pl. 2 kiskanál poreritritet
This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.