ELŐRENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 5 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!
Elkészítés
- 1.melegítsük elő a sütőt 180-ra, és béleljünk ki egy kb. 20cmx20cm-es hőálló edényt sütőpapírral
- 2.egy tálban keverjük össze a vizet és az őrölt lenmagot
- 3.a meghámozott, feldarabolt céklát tegyük fel főni egy kevés vízben, és főzzük közepes fokozaton puhára, majd kicsit hagyjuk hűlni – használjunk gumikesztyűt, hogy ne fogja be a kezünket
- 4.tegyük a főtt céklát egy turmixgépbe/késes aprítóba és pürésítsük, majd kanalazzuk át egy edénybe
- 5.ha nem használunk olajat, tegyük az aszalt szilvát az aprítóba, és a tejből vegyünk el hozzá egy keveset, és pürésítsük- majd tegyük a céklához
- 6.tegyük a lenkeveréket („tojást”) és a maradék hozzávalót az edényünkbe, és alaposan keverjük össze - amíg teljesen sima nem lesz
- 7.öntsük a brownie tésztát az előkészített sütőedénybe, és simítsuk el
- 8.helyezzük a sütő közepére és süssük 45–55 percig (ne tévesszen meg, ragacsos marad, azonban, mivel nincs benne tojás, még ha kicsit nyers is marad, nem lesz tőle semmi bajunk)
- 9.hagyjuk, hogy a sütemények 30 percig hűljenek, mielőtt feldaraboljuk
- 10.hűtőszekrényben vagy fagyasztóban tárolandó
Visszajelzés a receptről
No reviews for this Repice
Hozzávalók
- 2 evőkanál lenmagliszt + 6 evőkanál víz összekeverve, hűtőbe téve 10 percre
- 4 db főtt és apróra vágott cékla (lehet készen kapható is) – 1és ¼ bögre pürésítve
- 8-9 db mag nélküli aszalt szilva összeturmixolva - ez az olajat helyettesíti
- 1 és ¼ bögre (bögre= 2,3dl) natúr növényitej
- 1 evőkanál vanília kivonat
- ¾ bögre cukormentes kakaópor
- ¼ bögre (gluténmentes) zabpehelyliszt (ez teljes értékű) vagy tápiókakeményítő vagy kukoricakeményítő (ezek nem teljes értékűek)
- 3/4 bögre eritrit - vagy datolyapaszta
- 1 ¼ bögre darált mandula /mandulaliszt
- 1 és ½ teáskanál sütőpor
- ¼ teáskanál szódabikarbóna
- ¼ teáskanál só
- ¼ teáskanál őrölt fahéj