Recept megosztása

Vegán húsleves sütőtök-bélből

Régen nálunk nem hiányozhatott az ünnepi asztalról a húsleves. Természetesen ennek is megvan a vegán változata. Ráadásul a sütőtök belét is így felhasználhatjuk. Igazi, sárga, tiszta levest kaphatunk, ha lassan főzzük, és fantasztikus főtt zöldségeket. Mi egy jó nagy kondérral főztünk.

5-6 személy
120 perc

ELŐRENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 5 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.helyezzük a tök magos belét egy nagy lábas aljába, majd helyezzük rá a többi zöldséget is
  • 2.öntsük fel hideg vízzel, hogy alaposan ellepje
  • 3.alacsony lángon, gyöngyözve főzzük - mint a húslevest szokás
  • 4.mikor minden megpuhult, szedjük a zöldségeket, tegyük félre, és szűrjük le a levét
  • 5.főzhetünk bele (gluténmentes) tésztát, gombócot

Visszajelzés a receptről

No reviews for this Repice

Vélemény beküldés

Hogyan ízlett a(z) Vegán húsleves sütőtök-bélből?
Kattints az értékeléshez

Hozzávalók

  • 1 nagyobb sütőtök magos bele
  • 2 fej vöröshagyma félbe vágva (vörös héj is maradhat, ha tiszta, az is szép színt ad a levesnek)
  • 4 gerezd fokhagyma egyben
  • 1 kis fej zeller nagyobb darabokra vágva
  • 2 fehérrépa feldarabolva
  • 5-6 sárgarépa feldarabolva
  • 1 kis fej karalábé feldarabolva
  • 2 db paradicsom félbe vágva
  • 1 db paprika kicsumázva, félbe vágva
  • 1 babérlevél
  • 15 szem bors
  • pici kurkuma
  • gyömbér
  • petrezselyemzöld
  • víz