Elkészítés 1. melegítsük elő a sütőt 180 fokra, és béleljünk ki egy hosszúkás sütőformát (kb. 12cmx28cm) sütőpapírral 2. tegyük az összes száraz hozzávalót – kivéve az aszalt gyümölcsöket és a magokat - egy tálba, és keverd alaposan keverjük össze 3. egy másik kis tálban jól nyomkodjuk szét a banánokat egy villával 4. adjuk hozzá a növényi tejet, a borecetet és vanília kivonatot, majd keverjük jól össze 5. keverjük össze a száraz és a nedves hozzávalókat 6. végül adjuk hozzá az aszalt gyümölcs darabokat, és a diót/ mandulát, és keverjük össze 7. öntsük a tésztát a sütőformába 8. süssük kb. 35–40 percig –vigyázzunk, hogy ne süssük túl - a közepe ne legyen folyós, mikor fogpiszkálóval leteszteljük – az a jó, ha kissé ragacsos 9. hagyjuk teljesen kihűlni és csak utána szeleteljük Száraz hozzávalók 2 bögre (bögre=2,3dl) /200 g (gluténmentes) zabpehelyliszt – zabpehely kávédarálóval megőrölve ½ bögre /100g por eritrit – kristályos eritrit kávédarálóval megőrölve ¾ bögre / 75 g mandulaliszt vagy mandula darálva 1,5 teáskanál sütőpor ¼ teáskanál só 1 bögrényi aszalt gyümölcs kis darabokra vágva (szilva, sárgabarack, datolya, mazsola, áfonya) kis marék dió/mandula darabokra vágva Nedves hozzávalók ¾ bögre/180ml növényi tej 2 közepes nagyságú nagyon érett banán ½ evőkanál borecet 1 teáskanál vanília kivonat