Recept megosztása

Rántott, ropogós tök

Rántott tök ropogós, gluténmentesen, tojásmentesen, vegán panírban, akár olajmentesen?!?

Ez nem bunda, itt a tökéletes bunda!

Jó hírrel szolgálhatunk, nem kell senkinek lemondania a rántott ételekről!

Csodálatosan roppan, teljesen mindegy, hogy olajban sül, vagy olaj nélkül!

Ráadásul csak két lépésből áll a panírozás.

Többféle módon kipróbáltuk a kisütését.

  1. bő, forró olajban: nagyon finom, szaftos belül, ropogós kívül, panírja aranybarna lett, pár perc alatt elkészült
  2. sütőben, olaj nélkül: ez is nagyon finom, ugyanúgy roppanós a bunda, kicsit kevésbé szaftos belül, nem tudott annyira megpirulni kívül, kb. 30 percig sütöttük,180 fokon, hogy a belseje is megpuhuljon (aki használ olajat, esetleg egy kevéssel bepermetezheti, azzal már majdnem elérhető az olajban sült íz, és látvány)
  3. forrólevegős fritőzben: nem várt módon, nagyon finom lett, nagyon ropogós, és mindez olajszag nélkül, 20 perc alatt, 200 fokon

Azért azt be kell vallanunk, és ezzel valószínűleg nem mondunk újdonságot, hogy a legfinomabb az olajban sült lett. Az olajmentes sütős, és fritőzös változat ugyanolyan jól sikerült, és ameddig nem kóstoltuk meg az olajban sültet, (mert mi egyébként nem szoktuk ezt a módszert alkalmazni) teljesen elégedettek voltunk az eredménnyel. Aki olajmentes főz, annak ez a panír maga a tökély! Azoknak is meleg szívvel ajánljuk, akik figyelnek a kalóriákra, vigyáznak az alakjukra.(Vagy egyszerűen nem akarják, hogy olajszag terjengjen a lakásban.)

 

Étrend adat(ok)

4 személy
30 perc

ELŐRENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 5 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.keverjük össze a száraz hozzávalókat (zsemlemorzsa kivételével) először 3dl kókusztejjel
  • 2.pihentessük 5-10 percet
  • 3.tegyünk hozzá még annyi tejet, hogy palacsintatészta sűrűségű legyen
  • 4.mialatt pihentetjük a tésztakeveréket, hámozzuk meg a tököt, távolítsuk el a magokat, és vágjuk fel kb. ujjnyi vastag darabokra
  • 5.használhatunk más zöldségeket is természetesen, cukkinit, padlizsánt, karfiolt /krumplit(főzzük előtte fél puhára), de akár tofut is.
  • 6.ha elkészült a keverékünk, mártsuk bele a tököt, hogy mindenhol befedje, jól csepegtessük le, majd forgassuk meg zsemlemorzsában
  • 7.süssük meg bő olajban /sütőben kevés olajjal lefújva / sütőben olaj nélkül / forró levegős sütőben olaj nélkül

Visszajelzés a receptről

No reviews for this Repice

Vélemény beküldés

Hogyan ízlett a(z) Rántott, ropogós tök?
Kattints az értékeléshez

Hozzávalók

  • 200g csicseriborsóliszt
  • 3,5-4dl kókusztej
  • 1 kiskanál só
  • pici bors
  • 1 kiskanál fokhagymapor
  • 1 kiskanál hagymapor
  • 1 evőkanál sörélesztőpehely
  • 250g gluténmentes zsemlemorzsa