ELŐRENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 5 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!
Elkészítés
- 1.melegítsük elő a sütőt 180 fokra
- 2.béleljünk ki egy 20cmx20cm-es sütőformát sütőpapírral
- 3.késes aprítóban dolgozzuk össze először a tej kb. felét és a napraforgómagokat
- 4.utána tegyük hozzá a maradék tejet, sárgarépát, dolgozzuk össze
- 5.végül adjuk hozzá a többi összetevőt is, kivéve a csokoládé darabokat; és járassuk addig, míg teljesen(!) sima nem lesz
- 6.kanalazzuk át a tésztát az előkészített edénybe, egyengessük el a tetejét
- 7.szórjuk meg csokoládé darabokkal, ha használunk
- 8.süssük kb.20 percig, amíg a felülete megsül és ha fogpiszkálót szúrunk bele, csak néhány nedves morzsa ragad rá
- 9.várjuk meg míg teljesen kihűl a sütőformában, csak utána szeleteljük
Visszajelzés a receptről
No reviews for this Repice
Hozzávalók
- 1 bögre (bögre=2,3dl) növényi tej
- 2 nagy sárgarépa - meghámozva nagyobb darabokra vágva
- 56 g (1/3 bögre + 1 evőkanál) nyers napraforgómag
- 1,5 bögre (gluténmentes) zabpehely
- 1/2 bögre édesítetlen kakaópor
- 1/3-1/2 bögre eritrit /datolyapaszta (ez teljes értékű)
- 1 teáskanál vanília kivonat
- 3/4 teáskanál szódabikarbóna, 1 kiskanál friss citromlé
- csipet só
- fél tábla étcsoki apró darabokra vágva (elhagyható, de ajánlott!)