ELŐRENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 5 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!
Elkészítés
- 1.Ha nincs készen rizsünk, tegyük fel először is főni!
- 2.Vágjuk fel a hagymákat, és pároljuk meg egy kevés vízen
- 3.Tegyük hozzá a kis kockára vágott fél paprikát, és a paradicsomokat, sózzuk, borsozzuk
- 4.Közben készítsük elő a tofut, morzsoljuk szét, és ha szükséges, fújjuk be folyékony füsttel
- 5.Készítsük elő a tölteni való paprikákat, vágjuk le a csumájuknál, (de tartsuk meg a kalapot), magozzuk ki
- 6.Öblítsük és csepegtessük le a babot
- 7.Mikor megpárolódott a paprika is, tegyük hozzá a tofut, a babot, a főtt rizst, a fűszereket, tahinit, tamarit
- 8.Ízesítsük még ízlésünk szerint, majd töltsük bele a paprikákba!
- 9.Süssük légkeveréses funkción, 180 fokon kb. 40 percig. Az első 20 percben letakarva, hogy a paprikák is megpuhuljanak
Visszajelzés a receptről
No reviews for this Repice
Hozzávalók
- 4 db egész kaliforniai paprika
- fél kaliforniai paprika
- 2 db közepes nagyságú paradicsom
- 1,5 csésze főtt barna rizs (ha nem teszünk bele babot, plusz egy csésze rizzsel számoljunk)
- 2 fej lilahagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 tömb tofu (300 g), lehetőleg füstölt, vagy ha natúr, bepácolhatjuk folyékony füsttel –el is hagyható
- 1 konzerv bab lecsepegtetve, leöblítve, vagy 1 csésze főtt bab – el is hagyható
- 2 ek tamari (gluténmentes szójaszósz)
- füstölt paprika, só, bors, petrezselyem, curry, gyömbér
- 1 ek tahini