ELŐRENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 5 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!
Elkészítés
- 1.főzzük meg a rizst, majd tegyük félre, hogy kihűljön, hogy dolgozni tudjunk vele
- 2.közben készítsük elő a tölteléknek valókat: vágjuk fel hosszú, vékony csíkokra a zöldségeket, tofut, (a sárgarépát érdemes egy kicsit megpárolni)
- 3.keverjük össze az ecetet az eritrittel/választott édesítővel
- 4.keverjük hozzá a kihűlt rizshez
- 5.helyezzünk egy fél norilapot a bambusz szusitekerőre – egy bambusz tányéralátéttel helyettesíthető- (ha ráhelyezünk egy darab folpackot nem koszolódik be) – a fényes felével lefelé, hosszú felével vízszintesen
- 6.tegyünk a közelünkbe egy tálat egy kevés vízzel – ebbe tudjuk mártani a kezünket, hogy ne tapadjon rá a rizs
- 7.vegyünk a kezünkbe egy maréknyi főtt rizst, és egyenletesen oszlassuk el a norilapon, felül kihagyva egy 1,5- 2 centiméteres sávot
- 8.kenjük meg vékonyan középen tahinivel – elhagyható
- 9.helyezzünk az alsó részére pár csík zöldséget, tofut – ne pakoljuk meg túlságosan
- 10.tekerjük fel óvatosan, szorosan, ha mindenhol fedi a nori a rizst, nedvesítsük be ujjunkkal a kimaradt nori sávot, - hogy összeragadjon, - és hajtsuk rá
- 11.egy hosszú rudat kapunk így – helyezzük vágódeszkára, hajtással lefelé
- 12.éles késsel –közben érdemes leöblíteni hideg vízzel, mert rátapad a rizs –vágjuk 6 részre
- 13.tálalhatjuk is – (gluténmentes) szójaszósszal, wasabival
Visszajelzés a receptről
No reviews for this Repice
Hozzávalók
- 2 bögre enyhén sós vízben főtt rizs (mi most kerekszeműt használtunk) – lényeg, hogy tapadjon
- ¼ bögre ( bögre=2,3 dl) rizsecet
- 2 evőkanál eritrit/kedvelt édesítőnk arányosan
- nori lapok
- tamari (gluténmentes szójaszósz)
- wasabi
- tahini (szezámmagkrém) - elhagyható
- avokádó
- uborka
- (füstölt) tofu
- sárgarépa
- kaliforniai paprika
- gomba