ELŐRENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 5 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!
Elkészítés
- 1.kezdésként tegyünk oda a tűzhelyre egy nagyobb edényben vizet, (amihez van pároló edény/kosár), és forraljuk fel
- 2.közben egy késes aprítóban dolgozzuk össze simára a tofut, ketchupot, sörélesztőpelyhet, szójaszószt, hagymaport, fokhagyma port, füstölt paprikát, mustárt és a szerecsendiót - kaparjuk le az oldalakat néha
- 3.ez egy alaprecept, bátran lehet kísérletezni további fűszerekkel – kömény, majoranna, kakukkfű, stb.
- 4.adjuk hozzá a búzasikért és néhányszor indítsuk be az aprítót, hogy összekeveredjen, ha szükséges kaparjuk le az oldalakat - omlós tésztát fogunk kapni
- 5.tegyük ki a keveréket egy tiszta munkafelületre és gyúrjuk össze egy nagy tömbbé
- 6.csináljunk belőle egy-két hosszúkás rudat, a lényeg, hogy férjenek bele a pároló kosarunkba
- 7.tekerjük bele alufóliába, csavarjuk össze a végeket – úgy nézzen ki, mint egy szaloncukor
- 8.helyezzük a párolókosárba és fedjük le - 1 órán át pároljuk alacsony fokozaton
- 9.a rudak feldagadnak egy kicsit a fóliában, elérik végső formájukat
- 10.vegyük ki a párolókosárból, és hagyjuk kihűlni
- 11.tegyük a hűtőbe, hűtsük ki teljesen
- 12.csak vágjuk fel és fogyasszuk
- 13.tároljuk a hűtőszekrényben légmentesen lezárt dobozban legfeljebb 1 hétig
Visszajelzés a receptről
No reviews for this Repice
Hozzávalók
- 2 kis tömb (2*180 g) tofu, lecsöpögtetve
- ½ bögre ketchup
- ¼ bögre sörélesztőpehely
- 3 evőkanál szójaszósz
- ¼ evőkanál bors
- 1,5 evőkanál fokhagymapor
- 1,5 evőkanál hagymapor
- 1 evőkanál füstölt paprika
- 1 evőkanál mustár
- ¼ teáskanál szerecsendió
- 1 ¾ bögre búzasikér (glutént tartalmaz)