Előfordul, hogy az embernek nincs ideje, energiája órákig főzőcskézni, mégis szeretne valami laktató, egészséges ételt tenni a család asztalára.
Mi is ma elfoglaltak voltunk, de annál éhesebbek.
Ezért ezt az egy edényben(!), gyorsan elkészíthető fogást választottuk.
Mirelit zöldségeket használtunk hozzá, hogy még a tisztogatással, darabolással se kelljen most pepecselni. Természetesen mi is friss zöldségeket használunk, amikor csak lehet, de vannak ilyen napok – valljuk be, mindenki életében-, amikor a kényelemnél nincs fontosabb.
1.a hagymát hámozzunk meg, vágjuk kisebb kockákra (akinek még belefér, pirítsa meg olajon/vízen egy nagyobb lábasban, amiben majd főz)
2.tegyünk bele a lábasba a hajdinát, a vizet, tetszőleges mirelit zöldségeket (mi mexikói keveréket, fejtett babot, brokkoli-karfiol mixet, és kelbimbót használtunk)
3.aki nem pirította meg a hagymát, keverje bele azt is
4.közepes lángon elkezdtük először melegíteni, majd alacsonyabb lángon főzni a fűszerekkel együtt. Mi sót, borsot, pici gyömbért, köményt, fokhagymát tettünk bele.
5.mikor megpuhult a hajdina, kész is az étel. Ez kb. 35-40 perc. addigra a zöldségek is megpuhulnak
6.pirított magvakkal, salátával, esetleg egy kis tahinivel lehet fogyasztani
Hozzávalók
1 fej hagyma
1 bögre (2,5dl) hajdina
2 bögre víz
zöldségkeverék (bab -elhagyható, brokkoli, karfia, kelbimbó, mexikói keverék)