Pikáns cukkinis-babos mártogatós

 Bocsánat, hogy nem olyan szép a fotó, de a buli közepén készült,  még mielőtt mindenki rávetette volna magát.) Ezt az alacsony zsírtartalmú isteni mártogatóst is Miskolczi Andival (Vegánia) hoztuk össze Ákos meglepetés partyjára. Minden jót beletettünk, cukkinit, hüvelyest, fűszereket, paradicsompasztát. Hatalmas sikere volt, mártogattunk bele rizsgolyókat, fasírtot, krékert, nyers zöldségeket. De kis növényi tejjel hígítva tésztaszószként is múködik. 

Recept megosztása

Elkészítés

  • 1.pároljuk meg kevés vízen a hagymát és a cukkinit - kicsit hagyjuk kihűlni
  • 2.turmixoljuk össze a babbal, fűszerekkel, paradicsompasztával, majd tegyük legalább pár órára hűtőbe, hogy összeérjenek az ízek

Hozzávalók

  • 500 g cukkini - meghámozva, kockára vágva
  • 1 nagy fej vöröshagyma - apróra vágva
  • 1 kis konzerv / 1,5 bögre (bögre =2,3 dl) főtt fehér bab
  • só, bors, 1 kiskanál oregánó, 1 kiskanál bazsalikom, 1/2 kiskanál fokhagymapor
  • 2 evőkanál paradicsompaszta