Recept megosztása

Csicseri csoki roppancs

Ez a csicseri csoki roppancs recept tökéletes választás, ha egy gyors, egészséges és finom édességre vágysz. A glutén-, olaj- és szójamentes, vegán finomság mindössze két hozzávalóból készül, így akár a kezdő konyhatündérek is könnyedén elkészíthetik. A ropogósra sült csicseriborsó és a selymesen olvadó étcsokoládé párosítása ellenállhatatlan, ráadásul a magas rosttartalmú csicseriborsónak köszönhetően bűntudat nélkül nassolhatsz. Készítsd el ezt a különleges édességet, és kényeztesd magad vagy vendégeidet egy egészséges és ízletes desszerttel! A recept egyszerűsége és a hozzávalók könnyű elérhetősége miatt ideális választás a hétköznapokra és az ünnepekre egyaránt.

 

4 adag
50 perc

RENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 5 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.melegítsük elő a sütőt 200 fokra, ha hagyományos sütőt használunk
  • 2.öblítsük le, csepegtessük le a csicseriborsót, oszlassuk el egy sütőpapírral bélelt tepsin
  • 3.- vagy egyszerűen tegyük be a forró levegős sütőbe
  • 4.süssük 30-35 percig sütőben, (vagy 15-20 percig forró levegős sütőben) - amíg ropogós és aranybarna nem lesz - de vigyázzunk, hogy ne égjen meg - majd hagyjuk kicsit kihűlni
  • 5.olvasszuk fel a csokoládét gőz fölött egy tálban
  • 6.adjuk hozzá a sült csicseriborsót és óvatosan forgassuk össze, hogy mindenhol beborítsa a csokoládé
  • 7.osszlassuk el egyenletesen 1 rétegben a sütőpapírral bélelt tepsin, tálcán
  • 8.tegyük be a fagyasztóba és hagyjuk dermedni legalább 15 percig - vagy hűtőbe is tehetjük, de akkor kicsit több időre lesz szükség

Hozzávalók:

  • 1 konzerv / 1,5 bögre (bögre=2,3 dl) főtt csicseriborsó leöblítve, lecsepegtetve és szárazra itatva
  • 1 tábla vegán étcsokoládé
  • Díszítsük kókuszreszelékkel, apróra vágott mogyoróval, goji bogyóval