Recept megosztása

Megúszós tárkonyos raguleves

Ez egy igazi „vendég-kápráztató” leves. Az sem baj, ha váratlanul estek be, ugyanis kb. 30 perc alatt elkészíthető. Nálunk fagyasztott zöldség mindig van a fagyasztóban, a spejzban tészta, kókuszkrém, szója/borsófehérje kocka. 

Még nem volt olyan, hogy valakinek ne ízlett volna. 

Természetesen, ha több időnk van, friss hagymával, zöldségekkel is elkészíthető, krumplival is kiegészíthetjük (krumplit akkor kicsit később tegyük hozzá a zöldségekhez). Mi már bográcsban is többször megfőztük, hatalmas sikere volt. 

Ha szójamentesre szeretnénk, készítsük szójakocka helyett borsófehérje kockával. Ha teljes értékűen szeretnénk elkészíteni, forró levegős sütőben sült tofu kockákkal egészítsük ki. 

 

6 adag
30 perc

RENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 5 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.tegyük fel vízben a zöldségeket puhulni a fűszerekkel
  • 2.mikor félig puhák, adjuk hozzá a szójakockát
  • 3.mikor már majdnem minden puha, adjuk hozzá a tésztát is
  • 4.végezetül öntsük hozzá a kókuszkrémet, citromlevet, alaposan keverjük össze, fűszerezzük, ha még szükséges
  • 5.már tálalhatjuk is
  • 6.TIPP:
  • 7.ha friss zöldségeket használunk, kezdjük a hagyma, majd fokhagyma dinszteléssel, utána kicsit dinszteljük meg a zöldségeket, öntsük fel vízzel, kicsit később adjuk hozzá a kockára vágott krumplit

Hozzávalók

  • 400 g fagyasztott vegyes zöldség (répa, borsó, brokkoli, karfiol vagy mexikói zöldsegkeverék)
  • 100 g szójakocka
  • 1,5-2 l víz
  • só, 3 evőkanál mindenmentes ételízesítő, 1/8 kiskanál bors, kurkuma
  • 1 evőkanál hagyma granulátum, 1 kiskanál fokhagymapor
  • 3-4 evőkanál szárított tárkony
  • 150 g (gluténmentes) tészta
  • 1 citrom leve
  • 2 dl kókuszkrém