Recept megosztása

Csíráztatott aszalt hajdina

Ez egy igazi csemege, nekem nagyon nagy meglepetés volt, most ettem életemben először. Tele van hasznos enzimekkel, vitaminokkal. A csíráztatott, aszalt hajdinát ehetjük édes és sós fogásokhoz is, hiszen teljesen semleges íze van, de isteni, ahogy ropog. (Ha valaki nyers étkezést folytat, így tudja fogyasztani a hajdinát, csíráztatás nélkül különben ehetetlen.) 

Nem mindegyik kereskedelmi forgalomban kapható hajdina alkalmas a csíráztatásra. Ha csíráztatni szeretnénk, akkor a világos, kissé zöldes árnyalatú magokat válasszuk, semmiképpen ne legyen pirított.

1 bögre
3-4 nap

ELŐRENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 5 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.mossuk át a hajdinát alaposan, majd áztassuk be (tisztított) vízbe néhány órára
  • 2.mossuk át újra nagyon alaposan egy tál és egy szűrő segítségével - ne csak átöblítsük a csap alatt, hanem tegyük át egy tálba, engedjünk rá vizet, és jól kavargassuk át, ezt 2-3-szor ismételjük meg
  • 3.kanalazzuk át a hajdinát egy csíráztató edénybe - ismételjük meg az átmosást naponta 2-3 alkalommal - 1 nap után már megjelennek a csíra-kezdemények, ilyenkor már lehet fogyasztani
  • 4.a másodikon napon aszaljuk meg - öntsük a leöblített csírákat tiszta konyharuhára és itassuk le a magokról a nedvességet, majd egyenletesen terítsük el sütőpapíron vagy az aszalógép szilikon tálcáján, és 3-4 óra alatt 42 fokon szárítsuk meg a gépben - vagy sütőben, esetleg radiátoron, napon - közben megforgathatjuk a magokat, hogy könnyebben száradjanak
  • 5.tegyük át jól zárható üvegbe kihűlés után, tarthatjuk a kamrapolcon

Visszajelzés a receptről

No reviews for this Repice

Vélemény beküldés

Hogyan ízlett a(z) Csíráztatott aszalt hajdina?
Kattints az értékeléshez

Hozzávalók

  • 1 bögre (bögre=2,3 dl) hántolt hajdina
  • víz