Recept megosztása

Cukkinis lepénykenyér

Ez a fantasztikus lepény nagyon egyszerűen, nagyon gyorsan elkészíthető. Tökéletes kenyér helyettesítésére, kenhetünk rá bármilyen szendvicskrémet, hummuszt, mártogathatjuk fűszeres növényi joghurtba, de akár pizza alapként is használhatjuk.

 

6 db
60 perc

RENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 5 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.melegítsük elő a sütőt 180 fokra
  • 2.egy tálban keverjük össze a zabpehelylisztet, a mandulalisztet, a sörélesztőpelyhet, a szódabikarbónát és a fűszereket
  • 3.adjuk hozzá a többi hozzávalót - reszelt cukkinit, növényi tejet, citromlevet, és jól keverjük össze
  • 4.a keveréket öntsük sütőpapírral bélelt tepsire és formázzuk egy kanál/spatula segítségével körülbelül 23 cm átmérőjű lapos körré
  • 5.kés hátsó részével (nem az élével) vágjuk 6 részre
  • 6.süssük 180 fokon kb. 35 percig

Hozzávalók:

  • 1,5 bögre (bögre=2,3 dl) reszelt cukkini
  • 1 bögre /100 g zabpehelyliszt
  • 1 bögre/95 g mandulaliszt
  • 3 evőkanál sörélesztőpehely
  • 1 kiskanál szódabikarbóna
  • 1 kiskanál hagymagranulátum
  • 1 kiskanál fokhagymapor
  • 1/2 bögre növényi tej
  • 1 evőkanál friss citromlé
  • só, 1/8 kiskanál bors, kurkuma