Recept megosztása

Narancsos tofu saláta

Szuper finom, nyáron hidegen, télen pedig melegen tálalható, tehát kihagyhatatlan!  Tökéletes fogás, amit be tudunk vinni a munkahelyre is vagy adhatunk a gyereknek iskolába, nem feltétlenül kell melegíteni.

 

4-6 adag
30 perc

RENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 4 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.vágjuk szeletekre a tofut, préseljük ki belőle a vizet papírtörlő és nehezék segítségével
  • 2.míg a tofu préselődik (legalább 15 perc), készítsük el a narancsos öntetet - az összes hozzávalóját egy kis keverőtálban addig keverjük, amíg teljesen homogén lesz
  • 3.kóstoljuk meg, fűszerezzük, ha még szükséges, majd tegyük félre
  • 4.tegyük fel a vizet forrni tésztához - majd főzzük meg a csomagoláson található leírás alapján
  • 5.vágjuk fel csíkokra a kipréselt tofut - ne túl vékonyra
  • 6.egy serpenyőben szójaszószon/tamarin pirítsuk meg a tofu csíkok mindkét oldalát aranybarnára, szórjuk meg egy kis borssal
  • 7.mikor a tofuk megpirultak, kapcsoljuk ki a tűzhelyet és adjunk hozzá 1/3 bögrényit a narancsos öntetből, és oszlassuk el a tofun
  • 8.hagyjuk kicsit hűlni a tésztát és a tofut is
  • 9.ezután tegyük a tésztát, a felaprított zöldségeket és a tofut egy nagy tálba, öntsük rá a maradék öntetet, és ízlés szerint szórjuk meg apróra vágott korianderrel és mogyoróval
  • 10.azonnal tálaljuk, vagy teljesen le is hűtjük, és hidegen fogyasztjuk

Visszajelzés a receptről

No reviews for this Repice

Vélemény beküldés

Hogyan ízlett a(z) Narancsos tofu saláta?
Kattints az értékeléshez

Hozzávalók

  • Narancsos öntethez:
  • 1/2 bögre (bögre=2,3 dl) cukrozatlan mogyoróvaj
  • 1/4 bögre víz
  • 1/4 bögre friss narancslé
  • 1-2 evőkanál házi datolyapaszta (ez teljes értékű) / datolyaszirup
  • 2 evőkanál szójaszósz/tamari
  • 1 evőkanál rizsecet/almaecet
  • 1/2 citrom leve
  • 1 hüvelykujjnyi friss reszelt gyömbér /1/2 kiskanál gyömbérpor
  • 2 gerezd fokhagyma - átpasszírozva
  • Salátához:
  • 2*180 g (füstölt) tofu
  • kb. 200 g (gluténmentes, teljes kiőrlésű lisztből) tészta
  • 1/2 bögre reszelt lilakáposzta
  • 1/3 bögre reszelt sárgarépa
  • 2 zöldhagyma - apróra vágva
  • 2 evőkanál friss koriander/petrezselyem - apróra vágva - elhagyható
  • só és bors ízlés szerint