ELŐRENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 5 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!
Elkészítés
- 1.vágjuk szeletekre a tofut, préseljük ki belőle a vizet papírtörlő és nehezék segítségével
- 2.míg a tofu préselődik (legalább 15 perc), készítsük el a narancsos öntetet - az összes hozzávalóját egy kis keverőtálban addig keverjük, amíg teljesen homogén lesz
- 3.kóstoljuk meg, fűszerezzük, ha még szükséges, majd tegyük félre
- 4.tegyük fel a vizet forrni tésztához - majd főzzük meg a csomagoláson található leírás alapján
- 5.vágjuk fel csíkokra a kipréselt tofut - ne túl vékonyra
- 6.egy serpenyőben szójaszószon/tamarin pirítsuk meg a tofu csíkok mindkét oldalát aranybarnára, szórjuk meg egy kis borssal
- 7.mikor a tofuk megpirultak, kapcsoljuk ki a tűzhelyet és adjunk hozzá 1/3 bögrényit a narancsos öntetből, és oszlassuk el a tofun
- 8.hagyjuk kicsit hűlni a tésztát és a tofut is
- 9.ezután tegyük a tésztát, a felaprított zöldségeket és a tofut egy nagy tálba, öntsük rá a maradék öntetet, és ízlés szerint szórjuk meg apróra vágott korianderrel és mogyoróval
- 10.azonnal tálaljuk, vagy teljesen le is hűtjük, és hidegen fogyasztjuk
Visszajelzés a receptről
No reviews for this Repice
Hozzávalók
- Narancsos öntethez:
- 1/2 bögre (bögre=2,3 dl) cukrozatlan mogyoróvaj
- 1/4 bögre víz
- 1/4 bögre friss narancslé
- 1-2 evőkanál házi datolyapaszta (ez teljes értékű) / datolyaszirup
- 2 evőkanál szójaszósz/tamari
- 1 evőkanál rizsecet/almaecet
- 1/2 citrom leve
- 1 hüvelykujjnyi friss reszelt gyömbér /1/2 kiskanál gyömbérpor
- 2 gerezd fokhagyma - átpasszírozva
- Salátához:
- 2*180 g (füstölt) tofu
- kb. 200 g (gluténmentes, teljes kiőrlésű lisztből) tészta
- 1/2 bögre reszelt lilakáposzta
- 1/3 bögre reszelt sárgarépa
- 2 zöldhagyma - apróra vágva
- 2 evőkanál friss koriander/petrezselyem - apróra vágva - elhagyható
- só és bors ízlés szerint