ELŐRENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 5 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!
Elkészítés
- 1.dinszteljük meg a hagymát, fokhagymát, friss gyömbért kevés vízen, majd adjuk hozzá az összes fűszert, kicsit melegítsük össze
- 2.adjuk hozzá a zöldbabot, melegítsük addig, míg kiolvad, majd adjuk hozzá brokkolit, öntsük fel egy fél bögre vízzel és fedő alatt főzzük puhára a zöldségeket
- 3.közben egy kis tálkában keverjük össze a szójaszószt, datolyapasztát, zabpehelylisztet egy fél bögre vízzel - ettől sűrűbb lesz a levünk
- 4.öntsük a szószt hőkiegyenlítéssel a serpenyőbe, és adjuk hozzá a leöblített és lecsepegtetett csicseriborsót is, főzzük addig, míg besűrűsödik a leve
- 5.reszeljünk bele citromhéjat, nyomjunk bele egy kis friss citromlevet
- 6.tálaljuk chilipehellyel
Visszajelzés a receptről
No reviews for this Repice
Hozzávalók
- 1 (500 g) közepes fej brokkoli - kisebb darabokra vágva
- 1 bögre (bögre=2,3 dl) fagyasztott zöldbab
- 1 nagy fej (lila)hagyma - felkockázva
- 5-6 gerezd fokhagyma ( apróra vágva
- 1 púpos evőkanál friss reszelt gyömbér /1/2 kiskanál gyömbérpor
- 1 bio citrom
- 1/2 kiskanál pirospaprika, 1/2 kiskanál füstölt paprika
- 1/8 kiskanál bors, kurkuma
- 1 evőkanál mindenmentes ételízesítő
- 3-4 evőkanál szójaszósz / tamari vagy só ízlés szerint
- 3-4 evőkanál datolyapaszta
- chilipehely ízlés szerint
- víz
- 1 kis konzerv /1,5 bögre főtt csicseriborsó - leöblítve és lecsepegtetve
- 1 evőkanál zabpehelyliszt - elhagyható