Étrend adat(ok)
4-5 adag
60 perc sütés + 15 perc elkészítés +30 perc sütés
60 perc sütés + 15 perc elkészítés +30 perc sütés
ELŐRENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 5 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!
Elkészítés
- 1.melegítsük elő a sütőt 180 fokra
- 2.szurkáljuk meg a jól megmosott édesburgonyákat villával (ne hámozzuk meg)
- 3.helyezzük be a sütőbe – érdemes sütőpapírra- addig süssük, míg teljesen meg nem puhulnak – mérettől függően 50-80 perc – időnként ellenőrizzük, hogy megpuhultak-e egy éles késsel vagy villával megszúrva őket –akkor jók, ha könnyen belefut a „húsukba” a kés
- 4.közben készítsük el a tölteléket: egy tálban keverjük össze a babot, kukoricát, paradicsomszószt, sörélesztőpelyhet, fűszereket, szójaszószt, folyékony füstöt
- 5.ha megpuhultak az édesburgonyák, vegyük ki, és hosszában vágjuk ketté őket
- 6.egy kiskanállal, vagy dinnyevájóval kaparjunk egy mélyedést a krumplikba
- 7.amit kikaparunk, tegyük a babos-kukoricás keverékhez, és dolgozzuk össze vele
- 8.ízesítsük még, ha szükséges
- 9.tegyük vissza a tepsire az édesburgonyacsónakokat és töltsük meg őket egy kanál segítségével
- 10.süssük kb. 15 percig, hogy kicsit összesüljenek
- 11.reszeljünk a tetejükre füstölt tofut, és süssük még 5-10 percig
Visszajelzés a receptről
No reviews for this Repice
Hozzávalók
- 3 db nagyobb édesburgonya
- 1 kis konzerv / 1,5 bögre (bögre=2,3 dl) főtt bab - leöblítve, lecsepegtetve
- 1 kis konzerv kukorica- vagy egy bögre főtt kukorica
- 1/2 bögre paradicsomszósz
- 1 kiskanál hagyma granulátum, fokhagymapor
- 2-3 evőkanál sörélesztőpehely
- néhány fújás folyékony füst
- 2-3 evőkanál szójaszósz /tamari vagy só, több fűszer
- 1/2 tömb füstölt tofu