Recept megosztása

Édesburgonya csónakok

Nem használtunk különleges alapanyagokat, bárki könnyen el tudja készíteni ezt a finom fogást. Igazán laktató, tökéletes, egészséges ebéd vagy vacsora lehet, ráadásul nem bonyolult elkészíteni sem. Akár vendégváráshoz is tökéletes, ezután biztos senki nem marad éhes. 

Maradékmentésre is kitűnő lehetőség, bármilyen főtt zöldséget, gabonát, hüvelyest bele tudunk csempészni. 

 

4-5 adag
60 perc sütés + 15 perc elkészítés +30 perc sütés

ELŐRENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 5 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.melegítsük elő a sütőt 180 fokra
  • 2.szurkáljuk meg a jól megmosott édesburgonyákat villával (ne hámozzuk meg)
  • 3.helyezzük be a sütőbe – érdemes sütőpapírra- addig süssük, míg teljesen meg nem puhulnak – mérettől függően 50-80 perc – időnként ellenőrizzük, hogy megpuhultak-e egy éles késsel vagy villával megszúrva őket –akkor jók, ha könnyen belefut a „húsukba” a kés
  • 4.közben készítsük el a tölteléket: egy tálban keverjük össze a babot, kukoricát, paradicsomszószt, sörélesztőpelyhet, fűszereket, szójaszószt, folyékony füstöt
  • 5.ha megpuhultak az édesburgonyák, vegyük ki, és hosszában vágjuk ketté őket
  • 6.egy kiskanállal, vagy dinnyevájóval kaparjunk egy mélyedést a krumplikba
  • 7.amit kikaparunk, tegyük a babos-kukoricás keverékhez, és dolgozzuk össze vele
  • 8.ízesítsük még, ha szükséges
  • 9.tegyük vissza a tepsire az édesburgonyacsónakokat és töltsük meg őket egy kanál segítségével
  • 10.süssük kb. 15 percig, hogy kicsit összesüljenek
  • 11.reszeljünk a tetejükre füstölt tofut, és süssük még 5-10 percig

Visszajelzés a receptről

No reviews for this Repice

Vélemény beküldés

Hogyan ízlett a(z) Édesburgonya csónakok?
Kattints az értékeléshez

Hozzávalók

  • 3 db nagyobb édesburgonya
  • 1 kis konzerv / 1,5 bögre (bögre=2,3 dl) főtt bab - leöblítve, lecsepegtetve
  • 1 kis konzerv kukorica- vagy egy bögre főtt kukorica
  • 1/2 bögre paradicsomszósz
  • 1 kiskanál hagyma granulátum, fokhagymapor
  • 2-3 evőkanál sörélesztőpehely
  • néhány fújás folyékony füst
  • 2-3 evőkanál szójaszósz /tamari vagy só, több fűszer
  • 1/2 tömb füstölt tofu