Recept megosztása

Krumplifőzelék

Lányaink jelentkeztek az igénnyel, hogy szeretnének krumplifőzeléket, régen szerették a menzán. Nem volt bonyolult veganizálni, teljes értékűen elkészíteni. Nálunk ez a főzelék sápadtan, hagymával, kevés ecettel szokott készülni. De van, ahol pirospaprikával készítik, és hagymát, ecetet sem használnak.

4-5 adag
50 perc

ELŐRENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 5 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.dinszteljük meg a hagymát egy kevés vízen, majd adjuk hozzá a kockára vágott krumplit, kicsit dinszteljük meg azt is
  • 2.öntsük fel annyi vízzel, amennyi épp
  • 3.adjuk hozzá a babérleveleket is, sózzuk, fűszerezzük
  • 4.míg fő a krumpli, készítsük el a habarást - keverjük el a lisztet csomómentesre a növényi tejjel / tejföllel - ha tejet használunk, tehetünk hozzá 1 kanállal több lisztet, hogy sűrűbb legyen majd a főzelék
  • 5.mikor a krumpli megfőtt, hőkiegyenlítéssel, folyamatos kevergetés mellett keverjük a krumplihoz a lisztes keveréket
  • 6.főzzük alacsony fokozaton még kb. 5-8 percig, végül keverjük hozzá az ecetet, fűszerezzük, ha még szükséges

Visszajelzés a receptről

No reviews for this Repice

Vélemény beküldés

Hogyan ízlett a(z) Krumplifőzelék?
Kattints az értékeléshez

Hozzávalók

  • 1 fej hagyma - apróra vágva
  • 1 kg krumpli - felkockázva
  • 2 babérlevél
  • só, 1/8 kiskanál bors, kurkuma
  • 2 kiskanál szárított majoránna
  • víz
  • 3 dl növényi tej / 2 dl növényi tejföl
  • 2-3 evőkanál barna rizsliszt
  • 1-2 kiskanál rizsecet - ízlés szerint