ELŐRENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 5 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!
Elkészítés
- 1.dinszteljük meg a hagymát egy kevés vízen, majd adjuk hozzá a kockára vágott krumplit, kicsit dinszteljük meg azt is
- 2.öntsük fel annyi vízzel, amennyi épp
- 3.adjuk hozzá a babérleveleket is, sózzuk, fűszerezzük
- 4.míg fő a krumpli, készítsük el a habarást - keverjük el a lisztet csomómentesre a növényi tejjel / tejföllel - ha tejet használunk, tehetünk hozzá 1 kanállal több lisztet, hogy sűrűbb legyen majd a főzelék
- 5.mikor a krumpli megfőtt, hőkiegyenlítéssel, folyamatos kevergetés mellett keverjük a krumplihoz a lisztes keveréket
- 6.főzzük alacsony fokozaton még kb. 5-8 percig, végül keverjük hozzá az ecetet, fűszerezzük, ha még szükséges
Visszajelzés a receptről
No reviews for this Repice
Hozzávalók
- 1 fej hagyma - apróra vágva
- 1 kg krumpli - felkockázva
- 2 babérlevél
- só, 1/8 kiskanál bors, kurkuma
- 2 kiskanál szárított majoránna
- víz
- 3 dl növényi tej / 2 dl növényi tejföl
- 2-3 evőkanál barna rizsliszt
- 1-2 kiskanál rizsecet - ízlés szerint