ELŐRENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 5 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!
Elkészítés
- 1.dinszteljük meg a hagymát, fokhagymát kevés vízen
- 2.tegyük bele a sárgarépát és a zellert, kicsit dinszteljük meg azokat is, adjuk hozzá a fűszereket, majd öntsünk rá annyi vizet, amennyi ellepi, főzzük fél puhára
- 3.adjuk hozzá a a felkockázott krumplit is,
- 4.öntsünk hozzá annyi vizet, hogy alaposan ellepje
- 5.mikor már majdnem megfőtt a krumpli, adjuk hozzá a babot, de hagyjunk meg egy bögrényit, amit turmixoljuk le és úgy adjuk hozzá a leveshez
- 6.végül keverjük hozzá a kelt is és főzzük pár percig
- 7.kóstoljuk meg a levest és ízesítsük még ha szükséges
Visszajelzés a receptről
No reviews for this Repice
Hozzávalók
- 1 nagy fej hagyma - apróra vágva
- 4-5 gerezd fokhagyma - átpasszírozva
- 3 nagy sárgarépa - felkarikázva
- 1 nagy szár zeller - apróra vágva
- 4-5 közepes krumpli - felkockázva
- 2 evőkanál szárított olasz fűszer (bazsalikom, kakukkfű, oregánó)
- 3/4 teáskanál só, 1 babérlevél, 1/4 kiskanál fekete bors, kurkuma
- víz
- 1 nagy konzerv / 3 bögre főtt fehér bab - leöblítve és lecsepegtetve
- 100 g fodros kel - vastag erei kiszedve, kisebb darabokra tépve