ELŐRENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 5 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!
Elkészítés
- 1.dinszteljük meg kevés vízen a zúzott fokhagymát, a reszelt gyömbért és az apróra vágott hagymát
- 2.adjuk hozzá az apróra vágott céklát és a felaprított vöröskáposztát
- 3.öntsünk hozzá annyi vízet, hogy két ujjnyira befedje a zöldségeket, forraljuk fel és 15 percig pároljuk fedő alatt
- 4.adjuk hozzá a leöblített és lecsepegtett babot
- 5.főzzük össze a levest kb. 10 perc alatt - míg a káposzta megpuhul
- 6.botmixerrel vagy konyhai robotgéppel turmixoljuk krémesre a levest
- 7.ízlés szerint fűszerezzük még
- 8.amíg fő a leves, addig készítsük el a narancsszószt: egy tálban keverjük össze csomómentesre a reszelt narancshéjat és narancs levét a vízzel és a liszttel
- 9.ezután öntsük a keveréket egy edénybe, és keverés közben, lassú tűzön forraljuk fel - amint a szósz sűrűsödni kezd, vegyük le
- 10.végül osszuk a lilakáposztalevest tálakba és öntsük rá a narancsszószt - díszíthetjük néhány narancsszelettel, nyers káposztareszelékkel és reszelt narancshéjjal
Visszajelzés a receptről
No reviews for this Repice
Hozzávalók
- Leveshez:
- 1 fej (lila)hagyma - apróra vágva
- 3-4 gerezd fokhagyma - átpasszírozva
- 1 hüvelykujjnyi friss gyömbér - lereszelve vagy 1/4 kiskanál gyömbérpor
- 2 db közepes cékla - felkockázva
- 1 kis fej (kb. 500 g) lilakáposzta - felaprítva
- 1 kis konzerv / 1,5 bögre (bögre=2,3 dl) főtt vörös bab
- só
- 1/8 kiskanál bors, kurkuma
- 2 evőkanál mindenmentes ételízesítő
- Narancsszószhoz:
- 2 db bio narancs
- 1 dl víz
- 1 evőkanál zabpehelyliszt /barnarizsliszt