ELŐRENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 5 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!
Elkészítés
- 1. főzzük puhára a kölest egy kis sóval a vízzel és a növényi tejjel, kicsit hagyjuk kihűlni
- 2.közben pároljuk puhára egy másik edényben a cukkinit egy kis sóval, kevés vízzel fedő alatt, majd törjük össze egy krumplinyomóval
- 3.keverjük össze a kölest a cukkinivel, morzsoljuk bele a tofut, tegyünk hozzá 1-2 evőkanál növényi joghurtot, ízesítsük kis borssal, citromlével, rizsecettel, és adjuk hozzá az útifűmaghéjat, kaprot
- 4.hagyjuk állni 15 percet
- 5. miután letelt a 15 perc, készítsünk ki egy nagyobb mélytányérban langyos vizet
- 6.mártsunk bele egyenként 4 db rizspapírt pár másodpercre, helyezzük őket kis átfedéssel egymás mellé, 2*2 sorba
- 7.szórjuk meg vékonyan 1-2 evőkanál zsemlemorzsával - ettől nem fog elázni a rizslap
- 8.egy kanál segítségével potyogtassuk a köleses keverék negyedét össze-vissza a rizslapokra
- 9.óvatosan tekerjük fel, helyezzük sütőpapírral kibélelt tepsire
- 10. ezt ismételjük meg még háromszor (kicsit messzebb helyezzük el a tekercseinket egymástól)
- 11.a tetejét szúrkáljuk meg fogpiszkálóval, kenjük meg növényi joghurttal vékonyan
- 12.180 fokon süssük aranybarnára
Visszajelzés a receptről
No reviews for this Repice
Hozzávalók
- 1/2 bögre (bögre=2,3 dl) köles - jól átöblítve
- 3/4 bögre víz
- 3/4 bögre natúr növényi tej
- só
- 1 közepes cukkini - felkockázva
- néhány kiskanál citromlé
- 1 evőkanál rizsecet
- 180 g (füstölt) tofu
- 1 csomag friss kapor - apróra vágva
- bors
- növényi joghurt
- 1 púpos evőkanál útifűmaghéj
- néhány evőkanál (gluténmentes) zsemlemorzsa
- 16 db nagyobb, szögletes rizspapír