Recept megosztása

Kapros köles-túrós rétes

Régebben egy ismerősünk kapros-túrós receptet emlegetett, azóta ott motoszkált bennünk az igény, hogy csináljunk egy vegán verziót.Barátnőmmel, Barbival, egy hétvégi közös piknikre meg is alkottuk, még egy kis zöldséget is csempésztünk bele, annyira jól sikerült, hogy az összes nem vegán barátunk is azt ette! Elfogyott mind egy szálig.

4 tekercs
1 óra elkészítés + 30-40 perc sütés

ELŐRENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 5 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1. főzzük puhára a kölest egy kis sóval a vízzel és a növényi tejjel, kicsit hagyjuk kihűlni
  • 2.közben pároljuk puhára egy másik edényben a cukkinit egy kis sóval, kevés vízzel fedő alatt, majd törjük össze egy krumplinyomóval
  • 3.keverjük össze a kölest a cukkinivel, morzsoljuk bele a tofut, tegyünk hozzá 1-2 evőkanál növényi joghurtot, ízesítsük kis borssal, citromlével, rizsecettel, és adjuk hozzá az útifűmaghéjat, kaprot
  • 4.hagyjuk állni 15 percet
  • 5. miután letelt a 15 perc, készítsünk ki egy nagyobb mélytányérban langyos vizet
  • 6.mártsunk bele egyenként 4 db rizspapírt pár másodpercre, helyezzük őket kis átfedéssel egymás mellé, 2*2 sorba
  • 7.szórjuk meg vékonyan 1-2 evőkanál zsemlemorzsával - ettől nem fog elázni a rizslap
  • 8.egy kanál segítségével potyogtassuk a köleses keverék negyedét össze-vissza a rizslapokra
  • 9.óvatosan tekerjük fel, helyezzük sütőpapírral kibélelt tepsire
  • 10. ezt ismételjük meg még háromszor (kicsit messzebb helyezzük el a tekercseinket egymástól)
  • 11.a tetejét szúrkáljuk meg fogpiszkálóval, kenjük meg növényi joghurttal vékonyan
  • 12.180 fokon süssük aranybarnára

Visszajelzés a receptről

No reviews for this Repice

Vélemény beküldés

Hogyan ízlett a(z) Kapros köles-túrós rétes?
Kattints az értékeléshez

Hozzávalók

  • 1/2 bögre (bögre=2,3 dl) köles - jól átöblítve
  • 3/4 bögre víz
  • 3/4 bögre natúr növényi tej
  • 1 közepes cukkini - felkockázva
  • néhány kiskanál citromlé
  • 1 evőkanál rizsecet
  • 180 g (füstölt) tofu
  • 1 csomag friss kapor - apróra vágva
  • bors
  • növényi joghurt
  • 1 púpos evőkanál útifűmaghéj
  • néhány evőkanál (gluténmentes) zsemlemorzsa
  • 16 db nagyobb, szögletes rizspapír