Recept megosztása

Dupla csokis csicseri muffin

Ez a finom muffin kitűnő reggelire, uzsonnára, de kirándulásokra is vihetjük magunkkal. 

Ha valaki nem szereti a csicserilisztet, vöröslencse lisztet is használhat.

8-10 db
30 perc

ELŐRENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 5 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.melegítsük elő a sütőt 180 C-ra
  • 2.keverjük simára az almaszószt, a mogyoróvajat, az édesítőt, a vaníliát és a sót, majd adjuk hozzá a csicseriborsólisztet, azt is jól keverjük össze
  • 3.végül keverjük hozzá a magokat, a kókuszreszeléket, a kakaót és az asztalt szilvát
  • 4.osszuk el egyenlően a tésztát a formákban, simítsuk el a tetejét, nyomkodjunk csokoládé darabokat bele (nekünk 8 db lett)
  • 5.süssük 15-20 percig, majd rácson hűtsük ki teljesen
  • 6.késsel mozgassuk meg a formák szélénél a muffinokat, így könnyebb lesz kiszedni őket

Visszajelzés a receptről

No reviews for this Repice

Vélemény beküldés

Hogyan ízlett a(z) Dupla csokis csicseri muffin?
Kattints az értékeléshez

Hozzávalók

  • 1 bögre (bögre=2,3 dl) cukrozatlan almaszósz vagy banánpüré
  • 3 evőkanál krémes mogyoróvaj
  • 1 evőkanál négyszeres cukorhelyettesítő (stevia +eritrit) vagy házi datolyapaszta (ez teljes értékű)
  • 1/4 kiskanál vanília őrlemény / 1 kiskanál vanília kivonat
  • 1 csipet só
  • 1/2 bögre (60 g) csicseriborsó liszt
  • 1/2 bögre olajos mag (mi napraforgómagot használtunk)
  • 1/2 bögre cukrozatlan kókuszreszelék
  • 2-3 evőkanál cukormentes kakaópor
  • 1/4 bögre aszalt szilva - apróra vágva
  • 1/2 tábla vegán étcsokoládé - apróbb darabokra vágva