Recept megosztása

Hüvelykujj süti

Egyik hétvégén mikor vendégségben voltunk, ott találkoztunk a hüvelykujj sütivel, elsőre nem is értettük mi ez. Onnan kapta a nevét, hogy a hüvelykujjunkkal alakítjuk ki a mélyedést a tésztában. Megalkottuk a teljes értékű változatát. 

Nagyon finom, laktató. 

Azt azért érdemes szem előtt tartani, hogy nagyon magas a kalória -, és zsírtartalma, ezért fogyasszuk mértékkel.

20-22 db
30 perc

ELŐRENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 5 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.melegítsük elő a sütőt 180 fokra, béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral
  • 2.keverjük simára a mogyoróvajat, a datolyapasztával citromlével és a vaníliával - használjunk hozzá habverőt
  • 3.adjuk hozzá a mandulalisztet, a zabpehelylisztet, a szódabikarbónát és a sót, dolgozzuk össze - kézzel - keményebb, kicsit morzsálódó tésztát kell kapnunk, össze fog állni
  • 4.szaggassunk és formázzunk kisebb golyókat belőle, majd mielőtt a tepsire helyeznénk, óvatosan nyomjuk a hüvelykujjunkat a tészta közepébe, hogy egy kis mélyedés képződjön
  • 5.kb. 2 cm távolságra helyezzük el a sütiket, (kb. 20 db lesz), majd kanalazzunk mindegyik közepébe körülbelül 1/2-3/4 kiskanál lekvárt
  • 6.kb. 13-16 perc alatt süssük aranybarnára őket 180 fokon
  • 7.hagyjuk kicsit kihűlni, és már fogyaszthatjuk is

Visszajelzés a receptről

No reviews for this Repice

Vélemény beküldés

Hogyan ízlett a(z) Hüvelykujj süti?
Kattints az értékeléshez

Hozzávalók

  • 1/2 bögre (bögre =2,3 dl) (150 g) krémes (hozzáadott cukor -, olajmentes) mogyoróvaj
  • 1 és 1/4 bögre (160 g) mandulaliszt
  • 3/4 bögre (60 g) zabpehelyliszt
  • 3/4 bögre (60 g) zabpehelyliszt
  • 1/2 bögre házi datolyapaszta
  • 1 kiskanál vanília kivonat /1/4-1/2 kiskanál vaníliaőrlemény
  • 1/2 kiskanál szódabikarbóna
  • 1/2 kiskanál friss citromlé
  • 1 csipet só
  • cukormentes lekvár