Lisztmentes vöröslencse zsömle

Gyakran merül fel a kérdés, hogy milyen kenyeret, péksütit együnk, amely teljes értékű, olajmentes, gluténmentes, és még hüvelyest is tartalmaz. Ez a lisztmentes vöröslencse zsömle a tökéletes megoldás. Ráadásul igazán egyszerű elkészíteni.

Vera Szrcsk osztotta meg ezt a receptet a csoportunkban.

 

Recept megosztása

Elkészítés

  • 1.melegítsük elő a sütőt 175 fokra
  • 2.miután jól lecsepegtettük a vöröslencsét az áztatás után, tegyünk mindent késes aprítóba - a citrom levét csak a végén adjuk hozzá - jól daráljuk össze .
  • 3.pihentessük 10 percig
  • 4.formázzunk 7 db zsemlét a tésztából - ne ijedjünk meg, kicsit lágy
  • 5.175 fokos előmelegített sütőben légkeverésen süssük 25-30 percet
  • 6.helyezzük rácsra és várjuk meg, míg teljesen kihűl

Hozzávalók:

  • 300 g száraz vöröslencse - 3-4 órára beáztatva, használat előtt lecsepegtetve
  • 30 g útifűmaghéj
  • 90 ml víz
  • 1 kiskanál szódabikarbóna
  • 1/2 kiskanál só
  • 3 evőkanál friss citromlé / almaecet