ELŐRENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 5 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!
Elkészítés
- 1.hámozzuk meg a zellergumót, ne daraboljuk fel, hanem késsel pár milliméter mélyen vágjuk be rácsosan
- 2.egy nagy lábasba tegyünk vizet, tegyük bele a fűszereket (só, bors, kurkuma, gyömbér, fokhagymapor, mindenmentes ételízesítő, koriander), a hagymát, folyékonyfüstöt, és a zellert
- 3.főzzük közepes fokozaton fedő alatt - forrástól számítva kb. 30 percig
- 4.melegítsük elő a sütőt 180 fokra
- 5.közben készítsük el a pácot - turmixoljuk össze vagy keverjük össze alaposan a folyékonyfüstöt, balzsamecetet, sót, borsot, kurkumát, szerecsendiót, gyömbérport, mindenmentes ételízesítőt,
- 6.narancslevet, főzőlevet, lekvárt
- 7.mikor teljesen megpuhult a zeller, csepegtessük le, helyezzük át egy sütőedénybe, majd kenjük be egy ecset segítségével a páccal
- 8.süssük 180 fokon 10 percig, majd vegyük ki, és kenjük át újra
- 9.megint 10 perc sütés, átkenés és még 10 perc sütés - összesen 30 perc sütés
- 10.fogyaszthatjuk melegen vagy hidegen
Visszajelzés a receptről
No reviews for this Repice
Hozzávalók:
- 1 nagyobb fej zellergumó - kb. 900 g
- Főzőléhez:
- víz
- 2 babérlevél
- 1 egész vöröshagyma - negyedekbe vágva
- 1 kiskanál só
- 1/8 kiskanál bors, kurkuma, szerecsendió, gyömbérpor
- 1/2 kiskanál koriandermag
- 1/2 kiskanál fokhagymapor vagy 4-5 gerezd fokhagyma
- 1-2 evőkanál folyékonyfüst
- 3 evőkanál mindenmentes ételízesitő
Páchoz :
- 1 kiskanál folyékonyfüst
- 1 kiskanál balzsamecet
- 1 /4 kiskanál só, 1/8 kiskanál bors, kurkuma, szerecsendió, gyömbérpor
- 1 kiskanál mindenmentes ételízesitő
- 2 kis db narancs kifacsart leve
- néhány evőkanál a zeller főzőlevéből
- 3-4 evőkanál (cukormentes) lekvár - áfonya vagy szilva