Recept megosztása

Mustáros csicsókafőzelék

Egy igazán különleges főzeléket készítettünk. A csicsóka sokak által nem is ismert, pedig egy nagyon egészséges zöldség. Tele van rosttal, sok inulint tartalmaz. Szuper élettani hatásai vannak. Segít megelőzni a cukorbetegséget, javítja a mikrobiom állapotát, jó hatással van az emészztésre, a szívre és az érrendszerre, segít elkerülni a daganatos betegségeket. 

FIGYELEM: fokozatosan vezessük be az étrendünkbe, eleinte puffadást okozhat.

 

3-4 adag
40 perc

ELŐRENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 5 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.dinszteljük meg a hagymát kevés vízen mikor üveges, adjuk hozzá a felkockázott krumplit és csicsókát, kicsit dinszteljük meg
  • 2.öntsük fel a vízzel, adjuk hozzá a fűszereket (babérlevél, fokhagymapor, só, bors, kurkuma, mindenmentes ételízesítő) és főzzük puhára fedő alatt, közepes fokozaton - kb. 20-25 perc
  • 3.közben egy tálban keverjük csomómentesre a növényi joghurtot, lisztet, mustárt, datolyapasztát
  • 4.mikor megpuhult a krumpli és a csicsóka, hőkiegyenlítéssel keverjük hozzá a joghurtos keveréket, alaposan keverjük össze, majd főzzük össze kb. 10 perc alatt alacsony fokozaton (akkor jó, ha besűrűsödik - ha túl sűrűnek érezzük, tegyünk még hozzá vizet)
  • 5.TIPP: magával is sűríthetjük - ez esetben hagyjuk ki a lisztet, kicsit kevesebb vízzel készítsük, és a legvégén turmixoljunk bele néhányat botmixerrel

Visszajelzés a receptről

No reviews for this Repice

Vélemény beküldés

Hogyan ízlett a(z) Mustáros csicsókafőzelék?
Kattints az értékeléshez

Hozzávalók

  • 1 közepes fej vöröshagyma - apróra vágva
  • 500 g csicsóka - felkockázva
  • 500 g krumpli - felkockázva
  • 3-4 gerezd fokhagyma - átpasszírozva vagy 1/2 kiskanál fokhagymapor
  • 4-5 dl víz
  • 1-2 evőkanál mindenmentes ételízesítő
  • 2 db babérlevél
  • só, 1/8 kiskanál bors, kurkuma
  • 3 dl bio növényi joghurt / növényi tejföl
  • 1-2 evőkanál barna rizsliszt (vagy más teljes kiőrlésű liszt, zabpehelyliszt)
  • 2-3 kiskanál mustár
  • 1 evőkanál datolyapaszta (ez teljes értékű) / agavészirup
  • pár csepp friss citromlé