ELŐRENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 5 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!
Elkészítés
- 1.aprítógépben dolgozzuk össze a bazsalikomleveleket, sörélesztőpelyhet, fenyőmagot, citromlevet, sót, borsot, kurkumát - adjunk hozzá néhány evőkanál aquafabát a kívánt állag eléréséhez
- 2.a babot egy tálkában villával törjük kicsit meg, keverjük hozzá a pesto felét
- 3.egy serpenyőben dinszteljük meg a hagymát először, majd a krumplit és a paradicsomot is - szükség szerint 1-2 evőkanál vizet/ (gluténmentes) szójaszószt adva hozzá, hogy nehogy leégjen - végül keverjük hozzá a spenótot, amíg meg nem fonnyad, majd húzzuk le a tűzről
- 4.kenjük meg a maradék pestóval a kettévágott zsömlék felső-belső felét, a babos keverékkel az alsó felüket
- 5.nyomkodjuk bele a zöldségeket a babkeverékbe, tegyük a tetejükre a zsömle felső részét
- 6.közben melegítsük fel a melegszendvics sütőt/grillsütőt
- 7.tegyük a sütőbe a szendvicseket, süssük meg őket kb. 5 perc alatt, majd azonnal tálaljuk
Visszajelzés a receptről
No reviews for this Repice
Hozzávalók:
- 4 db teljes kiőrlésű lisztből készült (gluténmentes) zsömle / bagett vagy 8 szelet kenyér
- 1-2 nagy főtt krumpli - vékonyra szeletelve
- 1 közepes lilahagyma - vékonyra felszeletelve
- 4 db nagyobb paradicsom - felkarikázva
- 1 nagy marék friss bébispenót
- 1 bögre konzerv/főtt cannellini(fehér) bab, lecsepegtetve, de a leve (aquafaba) félretéve - vagy víz helyette
Pestohoz:
- 1/2 bögre (bögre=2,3 dl) friss bazsalikom
- 2 evőkanál fenyőmag
- 2 evőkanál sörélesztőpehely
- 1 kiskanál friss citromlé
- só, 1/4 kiskanál fokhagymapor, 1/8 kiskanál bors, kurkuma