Recept megosztása

Házi zabjoghurt

Nagyon egyszerűen elkészíthető ez a joghurt. Biztos sokak kedvence lesz, hiszen nemcsak nagyon finom, de pénztárcabarát is. Ráadásul olajos mag- és hüvelyesmentes is. 

Mi Vegital tejfőzőautomatában készítettük a növényi tejet. Vegital növényi tejfőző gépek: itt.  

Ezt a joghurtkultúrát használtuk: yobiotic A4Y 

1 l
1 nap

ELŐRENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 5 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.tegyük a tejfőzőautomatába a zabpelyhet, vizet, datolyaszirup öt, majd indítsuk el a tejfőző programot (soybean)
  • 2.mikor lejárt a program, hagyjuk hűlni 48 fokig (mi átöntöttük egy csőrös kislábasba, hogy hamarabb kihűljön)
  • 3.egy kis tálkában egy kis melegvízben (kb 40 fokos) oldjuk fel a joghurtkultúrát
  • 4.keverjük hozzá alaposan a sűrű zabtejhez (puding állaga lesz) - ha a tejfőzőben hagytuk, indítsuk el a Juice programot
  • 5.öntsük szét a tégelyekbe (nekünk 5 lett), és helyezzük a fermentáló készülékbe 48°C / 12 h beállítással
  • 6.(ha nincs fermentálókészüléked, akkor tedd néhány párna közé, és óvd a kihűléstől)
  • 7.tegyük hűtőbe, hogy kihűljön
  • 8.fogyasztás előtt keverjük homogénre - ha nem vagyunk elégedettek a savanyúságával, akkor a fermentálás idejét változtassuk plusz egy-két órával, de akkor ne kevergessük

Visszajelzés a receptről

No reviews for this Repice

Vélemény beküldés

Hogyan ízlett a(z) Házi zabjoghurt?
Kattints az értékeléshez

Hozzávalók

  • 100 g (kb. 1 bögre, bögre=2,5dl) (gluténmentes) zabpehely
  • 1-2 evőkanál datolyaszirup / agavé szirup / datolyapaszta -ez teljes értékű
  • 1 liter/4 bögre víz
  • 1 csapott mérőkanál AY4 joghurt kultúra