Recept megosztása

Egyben sült karfiol

Ha nincs sok időd, akkor is nyugodtan fogj neki ennek a receptnek. Nettó 10 perc elfoglaltság van csak vele ugyanis. Az eredmény pedig fantasztikus. A karfiol egy szuper élelmiszer. Van benne sok vitamin, ásványi anyag, fehérje, kalória viszont alig.

 

2-3 adag
40 perc

ELŐRENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 5 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.tegyük fel annyi vízben főni a karfiolt, amennyi ellepi, a főzővízbe tegyük bele a fűszereket (só, bors, kurkuma, kömény, hagyma, fokhagyma, ételízesítő)
  • 2.addig főzzük, míg nem puhul meg teljesen, ne főjjön szét - kb. 15 perc
  • 3.közben melegítsük elő a sütőt 200 fokra
  • 4.készítsük elő az öntetet: keverjük össze alaposan a hozzávalókat - növényi joghurtot, fűszereket, sörélesztőpelyhet, folyékony füstöt
  • 5.óvatosan helyezzük át a karfiolt sütőpapírral bélelt tepsire
  • 6.locsoljuk meg az öntettel - jó a karfiol belsejébe is folyik belőle
  • 7.süssük aranybarnára - kb. 15 - 20 perc
  • 8.tálalásnál is még locsoljuk meg néhány evőkanál fűszeres öntettel

Visszajelzés a receptről

No reviews for this Repice

Vélemény beküldés

Hogyan ízlett a(z) Egyben sült karfiol?
Kattints az értékeléshez

Hozzávalók

  • 1-2 kis fej karfiol
  • só, 1/8 kiskanál bors, kurkuma, őrölt kömény
  • 1/2 kiskanál fokhagymapor, 1/2 kiskanál vöröshagyma granulátum
  • 1 evőkanál mindenmentes ételízesítő

Öntethez:

  • 2-3 dl (házi) növényi joghurt/ tejföl
  • fokhagymapor, sörélesztőpehely, só, bors, kurkuma, folyékony füst (elhagyható)