Recept megosztása

Piña Colada ízű köleskása

A kókusz és az ananász igazi nyaralós hangulatot idéz, mintha a trópusokon lennénk. Reggeliként vagy desszertként is fogyasztható ez a finomság. Mi megsütöttük, szerintünk úgy még finomabb.

 

4-6 adag
40 perc (ha sütjük, +20-25 perc)

ELŐRENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 5 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.alaposan mossuk le a kölest egy szűrő segítségével, hogy elkerüljük a kesernyés ízt
  • 2.főzzük meg a növényi tejjel, vízzel, egy csipet sóval, vaníliával, választott édesítővel - alacsony fokozaton, fedő alatt, kb 20 perc alatt
  • 3.fogyasztás előtt turmixoljuk össze a joghurttal az ananászt, kókuszreszeléket - ezzel locsoljuk meg a kásánkat fogyasztás előtt - esetleg édesítsük ezt is
  • 4.fogyaszthatjuk melegen, langyosan, hidegen, díszítsük kókuszchipsszel, ananászdarabokkal
  • 5.TIPP: megsüthetjük 180 fokra előmelegített sütőben, csak keverjük össze a köleskását a joghurtos keverékkel, ananászdarabokkal, kókuszchipsszel, míg aranybarnára nem sül a teteje (kb. 20-25 perc)

Visszajelzés a receptről

No reviews for this Repice

Vélemény beküldés

Hogyan ízlett a(z) Piña Colada ízű köleskása?
Kattints az értékeléshez

Hozzávalók

  • 1 bögre (bögre=2,3 dl) száraz köles
  • 2 bögre víz
  • 2 bögre növényi tej
  • 1 csipet só
  • 1/4-1/2 kiskanál vanília őrlemény
  • édesítő - néhány evőkanál házi datolyapaszta (ez teljes értékű, de bebarníthatja a kásánkat) / agavé szirup
  • 1 bögre friss/konzerv ananász - apróra vágva
  • 1/2 bögre kókuszchips
  • 1/4 bögre kókuszreszelék
  • 1/2 bögre bio/házi növényi joghurt
  • 4 teáskanál chiamag