Recept megosztása

Zeller steak

Árválkodott itthon egy nagyobb zellergumó, szerettünk volna valami finomat, különlegeset készíteni belőle, valami újdonságot. Így esett a választásunk erre a finom zellersteakre. Igazán elégedettek voltunk az eredménnyel.

5-6 szelet
40 perc

ELŐRENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 5 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.melegítsük elő a sütőt 180 fokra
  • 2.hámozzuk meg a zellert, vágjuk kb. 1,5 cm vastag szeletekre, majd pár milliméter mélyen vagdossuk be a zellerszeletek mindkét oldalát rács alakzatban
  • 3.egy kis tálban keverjük össze a pác hozzávalóit
  • 4.ecsettel vigyük fel a szeletek mindkét oldalára a szószt, majd helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire
  • 5.süssük 180 fokon kb 20-25 percig, majd vegyük ki, fordítsuk meg a szeleteket, kenjük át őket újra, süssük aranybarnára ezt a felüket is, kb.15-20 perc alatt - ezalatt szépen meg is puhul

Visszajelzés a receptről

No reviews for this Repice

Vélemény beküldés

Hogyan ízlett a(z) Zeller steak?
Kattints az értékeléshez

Hozzávalók:

  • 1 nagyobb zellergumó
  • Páchoz:
  • 3 evőkanál mustár
  • 3 evőkanál szójaszósz /tamari
  • néhány fújás folyékony füst
  • 2 evőkanál datolyapaszta
  • 1/8 kiskanál bors, kurkuma
  • 1/2 kiskanál fokhagymapor