Recept megosztása

Tésztasaláta áfonyás-diós öntettel

Ez egy igazán laktató, tápláló saláta. Ebből is látszik, hogy lehet olyan salátát  készíteni, amellyel jól lehet lakni. És nemcsak finom, de a szemünk is jóllakik vele, olyan gyönyörű színes. Nagyon különleges öntetet készítettünk hozzá.

 

4 adag
30 perc

RENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 4 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.tegyük fel a vizet a tésztának egy kis sóval, majd főzzük meg a használati útmutató szerint
  • 2.közben készítsük el az öntetet: turmixoljuk össze a diót/olajosmagot az áfonyával, almaecettel, datolyapasztával/datolyával, fűszerekkel, sörélesztőpehellyel – ha kell pár evőkanál vizet tegyünk hozzá
  • 3.készítsük elő, daraboljuk fel a zöldségeket, reszeljük le a citrom héját, facsarjuk ki a levét
  • 4.a diót/olajosmagot vágjuk apróbbra
  • 5.keverjük össze egy tálban a (kihűlt vagy langyos) tésztát, a zöldségeket, olajos magokat, öntetet (öntetet, magokat érdemes csak tálaláskor rátenni)
  • 6.néhány órára tegyük hűtőbe

Visszajelzés a receptről

No reviews for this Repice

Vélemény beküldés

Hogyan ízlett a(z) Tésztasaláta áfonyás-diós öntettel?
Kattints az értékeléshez

Hozzávalók

  • 200 g (gluténmentes, teljes kiőrlésű ) tészta
  • 1 kis fej lilahagyma - apróra vágva
  • 1/4 bögre (bögre= 2,3 dl) olajos mag (dió/kesudió)
  • 1,5 bögre konzerv/főtt bab
  • 2 db nagy paradicsom - kockákra vágva
  • 2 db kisebb sárgarépa - lereszelve vagy apróra vágva
  • 1-2 bögre zöldleveles (spenót, rukkola)
  • 1 citrom reszelt héja + pár csepp friss citromlé

Öntethez:

  • 1/4 bögre almaecet
  • 1/2 bögre áfonya (fagyasztott)
  • 1/4 bögre olajos mag – pl. dió
  • 1/2-1 evőkanál datolyapaszta vagy néhány puha magnélküli közepes méretű datolya
  • 1/2 kiskanál kakukkfű
  • só, 1/8 kiskanál bors, kurkuma
  • 1/4 kiskanál fokhagymapor vagy 1-2 gerezd friss fokhagyma
  • 1 evőkanál sörélesztőpehely