Recept megosztása

Zserbó zabpehelyből

 Ezt a receptet is hosszabb volt leírni, mint elkészíteni. Időigényesnek és bonyolultnak tűnhet első ránézésre, de ez ne tévesszen meg, tényleg nagyon egyszerű. Kezdők is bátran nekiállhatnak. 

Aki nem szeretne sütögetni, anélkül is fogyaszthatja, úgy gyakorlatilag egy zserbó ízű zabkását kapunk. 

Aki pedig sütné, de nincs kedve pepecselni a különböző rétegekkel, keverjen össze mindent egy tálban, és úgy süsse meg.

 

8 szelet (16 cm-es tortaforma
10 perc előkészítés + egy éjszaka/pár óra pihentetés + 15 perc összeállítás + 40 perc sütés + 10 perc csoki bevonás

ELŐRENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 5 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.keverjük össze egy tálban/ befőttes üvegben először a nedves alapanyagokat (datolyapaszta, növényi tej, vaníliakivonat, citromhéj), majd adjuk hozzá a zabpelyhet, chiamagot, csipet sót - fedjük le és tegyük hűtőbe egy éjszakára, de legalább pár órára
  • 2.MÁSNAP/ pár óra múlva állítsuk össze a sütinket : vegyük elő a zabpelyhes keveréket a hűtőből, keverjük át, béleljünk ki egy kis tortaformát sütőpapírral (miénk 16 cm átmérőjű), a lekvárhoz adjuk hozzá a rumaromát, keverjük össze alaposan
  • 3.az aljára tegyük a zabpelyhes massza kb. 1/3-át, egyengessük el, szórjuk meg néhány evőkanál darált dióval hogy jusson mindenhova, majd potyogtassunk rá a lekvárból, kanállal próbáljuk elegyengetni
  • 4.jöhet egy következő réteg zabpelyhes keverék ( következő 1/3), dió, lekvár
  • 5.a tetejére pedig végül a maradék zabpelyhes keverék
  • 6.süssük légkeveréssel 180 fokon, kb. 40 percig, amíg szépen megsül a teteje
  • 7.hűtsük ki teljesen - egy idő után vegyük ki a formából is
  • 8.gőz fölött olvasszuk fel a csokit, adjuk hozzá a kókuszkrémet, jól keverjük össze, majd vonjuk be vele a süteményünk tetejét, utána hagyjuk megdermedni
  • 9.teljes kihűlés után szeleteljük, addigra az állaga is keményebb lesz

Visszajelzés a receptről

No reviews for this Repice

Vélemény beküldés

Hogyan ízlett a(z) Zserbó zabpehelyből?
Kattints az értékeléshez

Hozzávalók

  • Zabpelyhes réteghez:
  • 2 bögre (bögre=2,3 dl) (kb. 240 gramm) (gluténmentes) aprószemű zabpehely
  • 4 teáskanál chiamag / őrölt lenmag
  • 1 csipet só
  • 3-4 kiskanál vaníliakivonat
  • 2 és 1/3 bögre natúr növényi tej
  • kb. 8 evőkanál házi datolyapaszta (ez teljes értékű) vagy eritrit, stevia - de a datolyától jobb lesz az állaga
  • 1 citrom reszelt héja

Többi réteghez:

  • 2-3 kiskanál rumaroma
  • kb. 1 kis üveg cukormentes sárgabaracklekvár
  • 80-100 g darált dió
  • Tetejére:
  • kb. 50-80 g étcsokoládé
  • néhány evőkanál kókuszkrém