Étrend adat(ok)
10 perc előkészítés + egy éjszaka pihentetés + 10 perc összeállítás
2-3 adag
2-3 adag
ELŐRENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 5 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!
Elkészítés
- 1.keverjük össze egy tálban/ befőttes üvegben először a nedves alapanyagokat (datolyapaszta, növényi tej, vaníliakivonat, rumaroma, kávé), majd adjuk hozzá a a zabpelyhet, chiamagot, csipet sót
- 2.fedjük le és tegyük hűtőbe egy éjszakára, de legalább pár órára
- 3.MÁSNAP készítsük el a krémet: ízesítsük be a joghurtot - keverjük hozzá a vaníliát, édesítőt
- 4.vegyük elő a zabpelyhes keveréket a hűtőből, keverjük át
- 5.már csak a tálalás van hátra: tálkák aljára kanalazzunk a zabpelyhes keverékből, majd tegyünk rá egy réteg ízesített növényi joghurtot, rá megint néhány evőkanál zabpelyhes keverék, ismét joghurt, végül egy kis szűrő segítségével szórjuk meg kakaóporral
- 6.azonnal fogyasszuk
Visszajelzés a receptről
No reviews for this Repice
Hozzávalók
- Zabpelyhes réteghez:
- 1 bögre (bögre=2,3 dl) (kb.120 g) (gluténmentes) zabpehely
- 2/3 bögre (160 ml) kész kávé vagy cikória
- 2 teáskanál chiamag / őrölt lenmag
- 1 csipet só
- 1-2 kiskanál vaníliakivonat
- 2/3 bögre (160 ml) natúr növényi tej
- kb. 4 evőkanál házi datolyapaszta (ez teljes értékű) vagy eritrit, stevia
- 1-2 kiskanál rumaroma
Joghurtos réteghez:
- 6 evőkanál bio natúr növényi joghurt
- 1 kiskanál vaníliakivonat
- édesités - ízlés szerint, pl. néhány evőkanál datolyapaszta - ez elszínezi a joghurtot
- Tálaláshoz:
- néhány kiskanál cukormentes kakaópor