ELŐRENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 5 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!
Elkészítés
- 1.kezdjünk a tofu préselésével - vízszintesen vágjuk ketté a tofunkat, helyezzük papírtörlő/konyharuha közé, tegyünk rá egy vágódeszkát, majd helyezzünk rá valami nehéz tárgyat (pl. vízzel teli lábast), és hagyjuk legalább 15-20 percig pihenni
- 2.dinszteljük meg a fokhagymát - vízen teljes értékű
- 3.vágjuk csíkokra a kipréselt tofut, adjuk a fokhagymához, fűszerezzük, keverjük össze alaposan, adjuk hozzá egy kis szójaszószt, vizet esetleg, majd közepes fokozaton pirítsuk meg - óvatosan kevergessük közben, hogy ne törjön össze - adjunk még hozzá vizet, sót, fűszereket ha szükséges
- 4.közben aprítsuk fel a zöldségeket
- 5.készítsük el a joghurt öntetet: egy kis tálkában keverjük össze a növényi joghurtot, sörélesztőpelyhet, fűszereket
- 6.tálaljuk sült krumplival, salátával, öntettel, de tölthetjük teljes kiőrlésű, (gluténmentes) pitába
Visszajelzés a receptről
No reviews for this Repice
Hozzávalók
- 300 g tofu
- 3-4 gerezd fokhagyma - átpasszírozva vagy 1/2 kiskanál fokhagymapor
- néhány evőkanál szójaszósz/tamari
- 1/8 kiskanál bors, kurkuma
- 1 kiskanál bazsalikom, oregánó
- 1/2 kiskanál pirospaprika
Joghurtos öntethez:
- 2dl növényi bio joghurt - vagy kesutejföl
- 1/2 kiskanál fokhagymapor
- só, bors, esetleg kapor
- 1-2 evőkanál sörélesztőpehely
- pici friss citromlé
- Gyros tálhoz:
- sült krumpli (olajmentesen elkészítve)
- saláta (jegsaláta, paradicsom, uborka, lilahagyma)