gluténmentes vegán recept vegánblog

5+1 Gluténmentes vegán recept, lemondások nélkül

5+1 Gluténmentes vegán recept, lemondások nélkül

Napjainkban egyre többen elhagyják a diétájukból a glutént, ki érzékenység, ki egyéni preferencia miatt. De egy biztos; ha még csak most ismerkedünk ezzel a táplálkozási móddal, akkor nincs feltétlenül könnyű dolgunk, hogy megtaláljuk a nekünk megfelelő fogásokat. Következzen most 5+1 recept, amit bátran használhatunk kiindulási alapnak, ha a gluténmentes és vegán ételeket szeretnénk készíteni magunknak.

Kovászos uborkaleves

Kovászos uborkaleves

Talán nem a leghagyományosabb fogás, amivel kezdhetnénk a sorunkat, de miért ne kísérletezhetnénk egy picit? Ráadásul ezzel a fogással még a kezdőbb szakácsok is bátran próbálkozhatnak, hiszen elkészítése kifejezetten egyszerű, még főzésre sincs szükség hozzá. Maradékmentésnek is kiváló, vagy ha esetleg van olyan uborkánk, ami egy kicsit puhábbra sikerült, de nem szeretnénk feltétlenül kidobni. A tökéletes ízélményhez számoljunk egy kis hűtési idővel fogyasztás előtt.

Recept: https://veganblog.hu/recept/kovaszos-uborka-leves/

Édes-savanyú leves

Édes-savanyú leves
Édes-savanyú leves

A keleti ízek kedvelőinek mindenképpen érdemes kipróbálni ennek a klasszikus levesnek a vegán és gluténmentes verzióját. Nem csak, hogy szinte pillanatok alatt elkészülhetnek majd vele, de semmit nem kell majd hiányolniuk a jól megszokott ízvilágból. Ha legközelebb ázsiai tematikájú estét tartunk, semmiképpen se hagyjuk le a menüről.

Recept: https://veganblog.hu/recept/edes-savanyu-leves/

Lencsés köles zöldségekkel

Lencsés köles zöldségekkel
Lencsés köles zöldségekkel

A köles kérdés nélkül az egyik legtáplálóbb alapanyag, de nem csak emiatt ajánljuk, hanem finom ízei és pénztárcabarát ára miatt is. Ennél a receptnél ráadásul bátran variálhatjuk a zöldségeket, hogy ha szeretnénk szezonális fogásokat készíteni, vagy egyszerűen csak a saját ízlésünkhöz igazítani az ebédünket. Egy kis extra fűszerrel pedig bármikor elvarázsolhatjuk, akár a szürke hétköznapokat is.

Recept: https://veganblog.hu/recept/lencses-koles-zoldekkel/

Chilis bab édesburgonyával

Chilis bab édesburgonyával

Ha gyorsan elkészíthető, laktató és szívmelengető fogást keresünk, akkor bátran válasszuk ezt a népszerű fogást, amit ezúttal vegánok és gluténérzékenyek is bátran fogyaszthatnak. Ez a hagyományos mexikói recept ezúttal édesburgonyával egészült ki a még teltebb ízélmény érdekében. Ne lepődjünk meg, ha új kedvenc születik!

Recept: https://veganblog.hu/recept/chilis-bab-edesburgonyaval/

Zseniális 10 perces zserbó

Sütés nélküli zserbó

Húzzunk egy váratlant és készítsünk zserbót a karácsonyi időszakon kívül is, ráadásul gluténmentes és vegán verzióban. Tudom, tudom most biztosan az jutott eszedbe, hogy ez milyen időigényes lehet, de a jó hír az, hogy most mindössze 10 percre van szükséged az összeállításhoz. Na így már jobban hangzik? Ha váratlanul vendégek érkeznek, vagy szimplán csak hirtelen süteményre vágynánk otthon, akkor hívjuk bátran segítségül ezt a tényleg zseniális receptet.

Recept: https://veganblog.hu/recept/zsenialis-10-perces-zserbo/

Fordított almáspite

Fordított almás pite

Klasszikus ízek, modern megoldásokkal. Ráadásul kedvünk szerint kicserélhetjük a felhasznált gyümölcsöt, az élményből nem veszítünk majd semmit, sőt bátran saját igényeinkhez igazíthatjuk a desszertünket. A tészta ráadásul hozzáadott zsiradék nélkül készül, így még azok is bátran választhatják ezt a süteményt, akik szeretnének különösen odafigyelni az alakjukra. Ha pedig gazdaságosabb megoldást keresünk, akkor is hoztunk ötleteket az elkészítésre.

Recept: https://veganblog.hu/recept/forditott-almaspite/

Facebook Twitter Google+

Kapcsolódó bejegyzés(ek)