Recept megosztása

Lencsés köles zöldekkel

A köles az egyik kedvenc alapanyagunk, finom, egészséges, pénztárcabarát. 

Az alapanyagok variálhatóak bátran, éppen milyen idényzöldségek, friss fűszernövények kaphatóak. 

Hagyományos módon is elkészíthető, ha épp nincs elektromos kuktánk.

 

4-5 adag
30 perc

RENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 4 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.kapcsoljuk be az elektromos főzőedényünket pirító funkcióra (brown/sauté)
  • 2.dinszteljük meg a hagymát, fokhagymát kevés vízen, (ha nem szeretjük nyersen a zellert, azt is adjuk hozzá) majd adjuk hozzá a kölest, lencsét, kicsit dinszteljük meg azokat is, majd öntsük fel a vízzel, adjuk hozzá a fűszereket
  • 3.csukjuk le a fedelét, győződjünk meg róla, hogy a gőzkiengedő szelep zárva legyen, állítsuk be a 10 percre, magas nyomáson
  • 4.hagyjuk, hogy magától kiengedje a gőzt, óvatosan nyissuk fel - kb. 20 perc után
  • 5.adjuk hozzá a zöldségeket, zöldfűszereket, majd csukjuk le és hagyjuk állni így 2-3 percet
  • 6.keverjünk hozzá 1-2 evőkanál tahinit, sörélesztőpelyhet, locsoljuk meg egy kis citromlével/narancslével és újra keverjük össze

Visszajelzés a receptről

No reviews for this Repice

Vélemény beküldés

Hogyan ízlett a(z) Lencsés köles zöldekkel?
Kattints az értékeléshez

Hozzávalók

  • 1 nagy fej (lila)hagyma - apróra vágva
  • 4-5 gerezd fokhagyma - átpasszírozva
  • 1 bögre (bögre=2,3 dl) köles - alaposan leöblítve
  • 1/2 bögre zöld lencse - leöblítve
  • 2 és 1/4 bögre víz + 2 evőkanál mindenmentes ételízesítő
  • 1-2 babérlevél
  • só, 1/8 kiskanál bors, kurkuma
  • 1 bögre vékonyra szelt kínai kel
  • 1 zeller szál - apróra vágva
  • 1-2 bögre bébispenót
  • 10-15 cm póréhagyma - felkarikázva
  • friss citrom /narancslé
  • 1/4 bögre friss zöld fűszer (pl. petrezselyem, bazsalikom, stb.) - apróra vágva
  • 1 evőkanál tahini - elhagyható
  • 2-3 evőkanál sörélesztőpehely - elhagyható