tészta ételek ötletek vegánblog

Vegán tésztaételek, ha valami gyorsra és egyszerűre vágynánk

Vegán tésztaételek, ha valami gyorsra és egyszerűre vágynánk

Kétségkívül az olasz tésztaételek a világ talán legnépszerűbb fogásai, és szerencsére már vegánként sem kell csupán 2-3 típusra lekorlátozni a repertoárunkat. Következzen most 5+1 recept, amelyek nem elég, hogy garantáltan sikert aratnak majd, de gyorsan elkészülnek és még profi szakácsnak sem kell lennünk a tökéletes ízélményhez.

Sütőtökös tésztaszósz

Sütőtökös tésztaszósz
Sütőtökös tésztaszósz recept

Elsőként egy sütőtökös receptet hoztunk, hiszen érdemes minél előbb kipróbálni, amíg még találunk sütőtököt a boltokban, másképp őszig várnunk kell, hogy megkóstolhassuk ezt az egyszerű, de annál nagyszerűbb finomságot.

Recept: https://veganblog.hu/recept/sutotokos-tesztaszosz/

Brokkolis tészta sült tofu falatokkal

Ez a brokkolis recept remek választás lehet, ha feldobnánk a hétköznapokat egy kis frissességgel és tavaszi színekkel, ráadásul a gyerekek is garantáltan imádni fogják ezt a ’Hulk’ tésztát. Könnyű variálhatósága miatt egyszerűen még zöldebbé, krémesebbé, de akár szójamentessé is varázsolhatjuk, hogy tényleg minden igényünket kielégítse.

Recept:  https://veganblog.hu/recept/brokkolis-teszta-sult-tofu-falatokkal/

Tésztaszósz dinnyehéjból

Tésztaszósz dinnyehéjból recept

Elsőre talán bizarrul hangzik, de mivel nagy hívei vagyunk a maradékmentésnek, így bátran felhasználunk akár mások számára elsőre kidobásra ítélt részeket is ételeinkben és téged is erre bátorítunk. Garantáljuk, hogy egyetlen percig sem fogod megbánni, ha a kuka helyett ezúttal a serpenyődben végzi a dinnyehéj, sőt szinte biztos, hogy ezentúl szinte mindig erre a sorsa jut majd.

Recept: https://veganblog.hu/recept/tesztaszosz-dinnyehejbol/

Cukkinis tészta saláta diós pestoval

cukkinis tészta saláta diós pestoval vegánblog recept
Cukkinis tészta saláta diós pestoval recept

A jó idő közeledtével sokan egyre kevésbé kívánjuk a forró ételeket és inkább választunk frissítő salátákat ebédre. Mi is így voltunk vele a minap, és ennek örömére készült ezt a cukkínis tésztasaláta méghozzá egy különleges ízvilágú diós pestóval megspékelve. Igazi csemege, amit könnyen saját ízlésünkre szabhatunk és szinte percek alatt elkészíthetünk.

Recept: https://veganblog.hu/recept/cukkinis-teszta-salata-dios-pestoval/

Káposztás tészta

Káposztás tészta recept

Ha pedig valami klasszikusabbra vágyunk, akkor választhatjuk például ezt a káposztás tészta receptet, ami ugyan kicsit időigényesebb, mint a többi, de a jól ismert és szeretett ízekért mindig megéri fáradozni. Na persze ettől még el kell rendeznünk a családi vitát az édesen vagy sósan kérdésben, de szerintünk mindenki megtalálja majd a kedvenc verzióját.

Recept: https://veganblog.hu/recept/kaposztas-teszta/

Édes rakott tészta

édes rakott tészta recept vegánblog
Édes rakott tészta recept

Ha pedig esetleg a káposztás tésztánál a sós verziót preferáljuk, akkor itt egy ötlet, ha mégis desszertre vágynánk. Igazi aduász recept, hiszen gyorsan elkészül és még a legkezdőbb szakácsok is biztosan sikerre viszik majd a műveletet. Csokival vagy csoki nélkül, mindenhogyan nagyon finom, csak bírjuk abbahagyni a falatozást.

Recept: https://veganblog.hu/recept/edes-rakott-teszta/

További érdekes, változatos recepteket találsz könyveinkben:

Facebook Twitter Google+

Kapcsolódó bejegyzés(ek)