Recept megosztása

Cukkinis tészta saláta diós pestóval

Jön a jó idő, ilyenkor nem annyira kívánjuk a meleg ételeket, jöhetnek a saláták. 

Ezt a finom cukkinis tészta salátát kb. 30 perc alatt elkészíthetjük, közben a pestot is meg tudjuk csinálni. Természetesen az összetevőket lehet ízlés szerint variálni. (pl. aki nem bírja a hüvelyest, kihagyhatja a babot vagy használhatunk más zöldségeket). 

Türelmetlenek – (mint mi) – langyosan is fogyaszthatják. 

 

2-3 adag
30 perc

RENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 4 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.először is tegyünk fel vizet egy kis sóval a tésztának
  • 2.dinszteljük meg a hagymát, fokhagymát - vízen teljes értékű, majd tegyük rá a cukkini csíkokat is, és pároljuk meg pár perc alatt puhára fedő nélkül a fűszerekkel
  • 3.közben készítsük el a pestot - turmixoljuk össze alaposan a hozzávalókat - adjunk hozzá vizet - attól függően, milyen sűrűre szeretnénk
  • 4.főzzük ki a tésztát, majd ha elkészült, szűrjük le
  • 5.keverjük össze a cukkinivel, többi zöldséggel, ha kibírjuk, hogy nem esszük meg azonnal, hűtsük le - a pestot csak tálaláskor adjuk hozzá, különben a tészta beszívja

Visszajelzés a receptről

No reviews for this Repice

Vélemény beküldés

Hogyan ízlett a(z) Cukkinis tészta saláta diós pestóval?
Kattints az értékeléshez

Hozzávalók

  • 200 g teljes kiőrlésű/ hüvelyesből készült tészta
  • 2 db kisebb cukkini - hosszában felcsíkozva
  • 1 db lilahagyma - felvágva
  • 2-3 gerezd fokhagyma - átpasszírozva
  • só, 1/8 kiskanál bors, kurkuma
  • 2 nagyobb paradicsom - felkockázva
  • 1/2 bögre (bögre=2,3 dl) főtt/konzerv bab - lecsepegtetve
  • 1/2 bögre főtt /konzerv kukorica - lecsepegtetve

Pestohoz:

  • 1 bögre friss bazsalikom - lazán megpakolva
  • 1/2 bögre darált / 1 bögre dió
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • 1-2 kiskanál friss citromlé
  • néhány evőkanál víz
  • 2-3 evőkanál sörélesztőpehely
  • só, bors