pünkösdi hétvége vegán receptek vegánblog

Vegán fogások a pünkösdi hosszúhétvégére – 5 recepttel

Vegán fogások a pünkösdi hosszúhétvégére – 5 recepttel

A hosszú hétvége remek lehetőséget nyújt, hogy kikapcsolódjunk a hétköznapi stresszből, és élvezzük az ételek, a természet és a társaság örömeit. Ilyenkor ráadásul nemcsak finom ételeket készíthetünk, hanem megcsillanthatjuk kreativitásunkat és bátran kipróbálhatunk újdonságokat is, hiszen időnk és energiánk is megengedi. A kerti partik például remek lehetőséget biztosítanak, hogy beszélgessünk, nevessünk, zenét hallgassunk vagy épp játsszunk egyet közösen. A hosszúhétvégi főzések tehát nemcsak az ételekről szólnak, hanem a családról és a barátokról is, hiszen lehetőséget kapunk arra, hogy megerősítsük a kapcsolatainkat, és megmutassuk, hogy törődünk egymással. Ilyenkor időt szánhatunk egymásra, és figyelhetünk egymás igényeire. Ez pedig mindenképpen egy olyan csodálatos közös élmény lesz, amely szinte biztosan gazdagítani fogja az életünket. Következzen 5 recept, hogy ne kelljen aggódnunk a menüsoron sem.

Egyszerű vegán székelykáposzta

Egyszerű vegán székelykáposzta

Ha esetleg úgy döntenénk, hogy a hosszúhétvégére egy kis magyaros ízvilágot varázsolnánk, méghozzá természetesen vegán módon, akkor ez a székelykáposzta tökéletes választás lehet a számunkra. Ráadásul kifejezetten egyszerű recept így akár még a konyában kevésbé gyakorlott olvasóink is bátran belevághatnak az elkészítésbe.

Recept: https://veganblog.hu/recept/egyszeru-vegan-szekelykaposzta/

Rakott zeller

Rakott zeller

A hagyományos recepteknél maradva, következzen a rakott krumpli alakbarát változata, a rakott zeller. Ízeiben semmiről nem kell lemondanunk, miközben az extra kalóriák miatt sem fog fájni a fejünk. Mi ez, ha nem aduász?

Recept: https://veganblog.hu/recept/rakott-zeller/

Spagetti tök töltve

Spagetti tök töltve

Amikor a hosszúhétvége utolsó napján már csak maradékot szeretnénk menteni, miközben időt spórolunk a főzésen, akkor mindig segítségül hívhatjuk a töltött zöldségeket. Nálunk most a maradék chilis bab került új köntösbe, méghozzá egy töltött spagetti tök formájában.

Recept: https://veganblog.hu/recept/spagetti-tok-toltve/

Gombás fasírt golyók

Gombás fasírt golyók

Vendégváráshoz mindig kiváló ötlet a fasírt, amit mi most veganizálva, gombával készítettünk el. Igazi abbahagyhatatlan recept, amit még a legnagyobb húsevők is nagyüzemben fogyasztanak majd. Csak győzzük bezsebelni a dicséreteket.

Recept: https://veganblog.hu/recept/gombas-fasirt-golyok/

Spenótos tejszínes gnocchi – Szafi univerzális lisztkeverékből

Spenótos tejszínes gnocchi – Szafi univerzális lisztkeverékből

Végül pedig következzen egy olyan tésztaétel, amit még az igazi olasz Mammák is elismeréssel illetnének. Igaz a házi gnocchi elkészítése kicsit időigényesebb feladat lesz, de minden egyes falat megéri majd a fáradozást. Varázsolj te is egy tál Olaszországot az asztalra velünk!

Recept: https://veganblog.hu/recept/spenotos-tejszines-gnocchi-szafi-univerzalis-lisztkeverekbol/

Facebook Twitter Google+

Kapcsolódó bejegyzés(ek)