tavaszi recept ötletek vegánblog

Tavaszi színek a tányéron

Tavaszi színek a tányéron

A tavasz a megújulás és a frissesség időszaka. A természet újraéled, és színes virágokkal és zöldségekkel tölti meg a kerteket. A vegán ételek tökéletesen illenek ehhez az évszakhoz, hiszen növényi alapúak és tele vannak vitaminnal és antioxidánssal. A tavaszi színes vegán ételek ráadásul nemcsak egészségesek, hanem ízletesek is. Saláták, levesek, tészták, rakott ételek és desszertek készülhetnek a szezonális alapanyagokból. Íme néhány ötlet, hogyan varázsoljunk tavaszi hangulatot a tányérunkra vegán módon.

Zöldborsó pesto

Zöldborsó pesto

A zöldborsó pesto egy egyszerű és finom vegán szósz, amelyet friss vagy fagyasztott zöldborsóból, hagymából, babból és sörélesztőpehelyből készíthetünk el, szinte pillanatok alatt. Remek választás lehet tésztákhoz, salátákhoz vagy akár egyszerűen csak kenyérre kenve. A zöldborsó tartalom miatt ez a szósz ráadásul gazdag fehérjében és rostban, valamint segíthet fenntartani az egészséges vércukorszintet is.

Recept: https://veganblog.hu/recept/zoldborso-pesto/

Lilakáposztás – répás fasírt

lilakáposztás répás fasirt
Lilakáposztás – répás fasírt

A lilakáposztás-répás fasírt szintén egy kifejezetten színes és ízletes vegán fogás, amelyet többek között reszelt lilakáposztából, répából, zabpehelylisztből és fűszerekből állíthatunk össze. Az elkészített golyókat sütőben vagy serpenyőben sütjük tökéletesre, és salátával vagy mártogatóssal tálaljuk. Mivel a lilakáposzta és a répa is tele van vitaminnal és antioxidánssal, így ez a fogás segíthet megelőzni például a gyulladásokat is.

Recept: https://veganblog.hu/recept/lilakaposztas-repas-fasirt/

Édesburgonyás répakrémleves naranccsal

édesburgonyás-répakrém-leves-naranccsal-vegánblog-recept.jpg
Édesburgonyás répakrémleves naranccsal

Napsugarak a tányéron. Ráadásul nem csak a színek, de az ízek is garantáltan mindenkit levesznek majd a lábukról, hiszen ez a leves igazán laktató és szívmelengető kavalkádot varázsol elénk, amitől garantáltan mindenki arca felragyog majd.

Recept: https://veganblog.hu/recept/edessburgonyas-repakrem-leves-naranccsal/

Rózsaszín szósz kesuval

rózsaszín paradicsomos szósz
Rózsaszín szósz kesuval

A nemzetközi konyhában kifejezetten elterjedt az úgynevezett rosé szósz használata tésztaételekhez, ám itthon még viszonylag kevés helyen találkozhatunk vele, ám mi most rögtön elhoztuk Nektek a vegán verziót.

Recept: https://veganblog.hu/recept/rozsaszin-szosz-kesuval/

Paradicsomos lecsós bab

Paradicsomos lecsós bab

Ahogy közeledünk a jóidőhöz, egyre szívesebben választunk nyárias magyaros vagy épp mediterrán hangulatú ételeket. De mi lenne, ha ezt a két konyhát ötvöznénk egy igazi jóhangulatú étkezés kedvéért. Ez a paradicsomos lecsós babos fogás tökéletes választás lehet, ha megidéznénk a nyári esték hangulatát vagy csak egy kis színt csempésznénk a hétköznapokba.

Recept: https://veganblog.hu/recept/paradicsomos-lecsos-bab/

Buddha tál

Buddha tál

Ha pedig egy igazi színkavalkádra vágyunk, akkor nem is választhatnánk jobbat, mint egy buddha tál. Mi most egy általunk kedvelt verziót hoztunk, de ezt a fogást nagyon könnyen mindenki a saját ízvilága szerint alakíthatja, vagy épp a szezonok szerint változtathatja. A lényeg, hogy minél színesebb, annál finomabb.

Recept: https://veganblog.hu/recept/buddha-tal/

Facebook Twitter Google+

Kapcsolódó bejegyzés(ek)