Mit főzzek ma? 5 vegán fogás, ha valami újjal próbálkoznánk

Mit főzzek ma? 5 vegán fogás, ha valami újjal próbálkoznánk

Sokan küzdünk azzal a kihívással, hogy változatos ételeket főzzünk akár saját magunk, akár az egész család számára és bizony ez vegánként gyakran extra kreativitást igényelhet. Következzen most 5 főétel inspiráció, hogy a következő napokban neked se kelljen aggódnod a menüsor összeállítása miatt.

Rakott édesburgonyás egytálétel – Gunagriha módra

Rakott édesburgonyás egytálétel Gunagriha módra recept vegánblog.jpg
Rakott édesburgonyás egytálétel Gunagriha módra

Tökéletes egytálétel, ami ráadásul nagyon egyszerűen elkészíthető, amolyan ’csak mindent egybe dobálós’ fogás.

Aki pedig nem fogyaszt szóját, nyugodtan kihagyhatja vagy helyettesítheti pl. főtt babbal is, nem fog rontani az ízélményen, hiszen a recept teljességéről elsősorban úgy is a fűszeres szósz gondoskodik majd.

Recept videóval: https://veganblog.hu/recept/rakott-edesburgonyas-egytaletel-gunagriha-modra/

Citromos-rozmaringos grillezett tofu

Citromos-rozmaringos grillezett tofu
Citromos-rozmaringos grillezett tofu

Egy falat Olaszország. Képzeljük csak magunk elé az olasz vidéket, ahol roskadoznak a fák a citrusok súlya alatt, miközben a zöldellő rozmaring illata lengi be a levegőt. Hát nem fenséges?

Most pedig lehetőségünk van ezt az élményt egy étel formájában kapszulába zárni és megosztani vendégeinkkel is. Készen állsz az utazásra?

Recept: https://veganblog.hu/recept/citromos-rozmaringos-grillezett-tofu/

Mogyoróöntetes kölessaláta

Mogyoróöntetes kölessaláta recept
Mogyoróöntetes kölessaláta

Következzen egy nagyon praktikus fogás rohanós hétköznapokra, amit még melegítenünk sem kell, így tökéletes választás lehet munkahelyre vagy iskolába is. Ráadásul egyszerű és pénztárcabarát alapanyagokból készül, és könnyen a saját igényeinkhez igazíthatjuk.

Ha például szójamentesen szeretnénk készíteni, akkor egyszerűen csak használjunk több fűszert és sót, az élményből nem veszítünk majd. A bab szintén kihagyható, ha nem szeretnénk hüvelyest fogyasztani, de a köles helyett is használhatunk például quinoat.

Recept: https://veganblog.hu/recept/mogyoroontetes-kolessalata/

Töltött padlizsán

Töltött padlizsán recept
Töltött padlizsán

Diétázó olvasóink számára különösen ajánljuk ezt a töltött padlizsán receptet, ami ezúttal vöröslencsével készült, ami nagyon hamar elkészíthető és ráadásul könnyen is emészthető.

A felhasználás és a variációk száma itt is szinte végtelen, így egész biztosan mindannyian megtaláljuk majd a saját kedvenc kombinációinkat.

Recept: https://veganblog.hu/recept/toltott-padlizsan/

Magyaros zöldséges egytálétel

Magyaros zöldséges egytálétel recept
Magyaros zöldséges egytálétel

Ha pedig valamilyen magyarosabb étellel zárnánk a hetet, de nem szeretnénk túl sok időt a konyhában tölteni, akkor ezt a receptet nekünk találták ki. A legjobb benne, hogy majdnem minden zöldséggel működik, így szinte bármit meg tudunk vele menteni, ami a hűtőnkben lapul.

Nálad mit kellene elhasználni mielőbb?

Recept: https://veganblog.hu/recept/magyaros-zoldseges-egytaletel/

Facebook Twitter Google+

Kapcsolódó bejegyzés(ek)