Gyors vegán finomságok 15 perc alatt

Gyors vegán finomságok 15 perc alatt

Legyen szó bármilyen táplálkozási módról, legtöbbünknek az időhiány a legnagyobb ellenfelünk, így mindig jól jön, ha van a tarsolyunkban egy-két finomság, amit akkor is elő tudunk kapni, ha szinte csak perceink vannak valami táplálót készíteni. Legyen szó akár reggeliről, főételről vagy desszertről, nekünk vannak tippjeink, ezt olvashatod most.

Vegán gofri

gofri vegánblog recept vegán
Vegán gofri recept

Álmos hétfő reggel… rohanás.. de mi lenne, ha húznánk egy váratlant és egy kis finomsággal kényeztetve magunkat, vidáman kezdenénk az új hetet?

Ez a vegán gofri recept tökéletes választás lehet, hiszen gyorsan elkészül a feltétekkel pedig igazán a saját ízlésünkre szabhatjuk a reggelinket, hogy igazán jól indulhasson a nap.

Recept: https://veganblog.hu/recept/vegan-gofri/

Zabkása sósan fűszeresen

zabkása-sósan-recept-vegánblog.jpg
Zabkása sósan recept

Ha pedig váratlan fordulatokról volt szó, akkor nem maradhatott el a listánkról a zabkása egy szokatlan, sós verziója sem azoknak, akik esetleg nem kedvelik annyira az édes ízeket a korai órákban.

A hagyományos receptekhez hasonlóan ez a típus is szinte percek alatt elkészül és kiváló tápanyag tartalma miatt sokáig jóleső jóllakottság érzéssel tölt majd el minket.

Recept: https://veganblog.hu/recept/zabkasa-sosan-fuszeresen/

Vöröslencsekrém

Vöröslencse krém
Vöröslencse krém recept

Miért vennénk meg valamit a boltban méregdrágán, ha szinte egyetlen mozdulattal mi magunk is elkészíthetjük, ráadásul egészségesen és teljes egészében a saját ízlésünkhöz igazítva?

Arról nem beszélve, hogy maradékmentésnek is tökéletes és textúrától függően sokféleképpen használhatjuk szendvicsekhez vagy mártogatósként.

Recept: https://veganblog.hu/recept/voroslencsekrem/

Diós-narancsos lilakáposztasaláta

Diós-narancsos lilakáposztasaláta recept

Ha valami igazán energizálóra vágyunk az őszi-téli hideg után, akkor bátran ajánljuk ennek az immunerősítő salátának a kipróbálását, amely tele van antioxidánsokkal és omega 3-mal. És nem mellesleg említettük már, mennyire finom is?

A káposzta, dió és narancs ízeinek kombinációja garantáltan melegséggel tölti majd el szívünket, miközben bőségesen feltöltik vitamintárainkat is.

Recept: https://veganblog.hu/recept/dios-narancsos-lilakaposztasalata/

Paradicsomos lecsós bab

Paradicsomos lecsós bab recept

Piedone kedvence vegánul, percek alatt elkészítve. Ráadásul sokféle felhasználhatósága miatt ideális választás lehet pirítóshoz reggelire, de rizzsel kiegészítve főételként is gond nélkül megállja a helyét.

Egyszerű, de nagyszerű, avagy hogyan készítsünk laktató fogást mindössze 6 lépésben.

Recept: https://veganblog.hu/recept/paradicsomos-lecsos-bab/

Zseniális 10 perces zserbó

10 perces zserbó recept

Ha hirtelen egy kis édességre vágynánk, vagy váratlan vendégek érkeznek, akkor bátran segítségül hívhatjuk ezt a 10 perces zserbó recepetet. Igen, ez nem csalás és nem ámítás, percek alatt elkészülhetünk vele, aztán már csak győzzük kivárni, amíg lehűl.

De akkor sem kell aggódnunk, ha nincs túl sok gyakorlatunk a konyhában, ez a sütemény akkor is tökéletes választás lehet és garantáltan bezsebelhetünk majd vele egy jó adag elismerést.

Recept:  https://veganblog.hu/recept/zsenialis-10-perces-zserbo/

Sütés nélküli sütőtökös édes party falatok

sütőtökös golyók recept vegánblog
Sütőtökös golyók recept

Muszáj elismernünk, hogy sajnos nem mindannyian lehetünk nagy süti mesterek, de ilyenkor sem kell teljesen lemondanunk a desszertkészítésről. Kipróbálhatjuk például ezt a sütés nélküli receptet, ahol még a formázással sem kell túl sokat bajlódni.

Egyszerűen csak összekeverjük a hozzávalókat, golyókat gyúrunk belőlük majd meghempergetjük őket egy, a saját ízlésünk szerinti szórásban és készen is vagyunk. Ugye nem is hangzik olyan félelmetesen?

(https://veganblog.hu/recept/sutes-nelkuli-sutotokos-edes-party-falatok/

Facebook Twitter Google+

Kapcsolódó bejegyzés(ek)