anyák napi vegán receptek

Anyák napi vegán receptek – 5+1 fogás

Anyák napi vegán receptek – 5+1 fogás

Az anyák napja egy olyan különleges alkalom, amikor megmutathatjuk az édesanyáinknak, hogy mennyire szeretjük és tiszteljük őket. Az anyák napján sokan virágot, ajándékot vagy képeslapot adnak az édesanyjuknak, de van egy másik módja is annak, hogy kifejezzük a hálánkat, például főzhetünk nekik valami finomat.

A főzés ráadásul egy igazán személyes és kreatív gesztus, amellyel megmutathatjuk, hogy odafigyelünk anyukánk ízlésére. Elkészíthetjük például az édesanyánk kedvenc ételét, vagy meglephetjük egy új recepttel, amit még nem próbált. Ráadásul a közös főzés lehetőséget ad arra is, hogy beszélgessünk, megosszuk vele az emlékeinket, terveinket és gondolatainkat. A főzés tehát az anyák napján nemcsak egy finom ételt eredményez, hanem egy közös élményt és egy szeretetteljes gesztust is. Következzen a mi ajánlásunk az alkalomra!

Medvehagyma krémleves

Medvehagyma krémleves

Első fogásnak rögtön választhatunk egy igazi szezonális levest, amit az édesanyákon kívül a gyerekek is egész biztosan imádni fognak. Ráadásul ez az alapanyag rengeteg egészségügyi előnnyel jár, így még családunk egészségéért is tehetünk, ha erre esik a választásunk.

Recept: https://veganblog.hu/recept/medvehagyma-kremleves/

Körteleves

Körteleves

Ha pedig ebben a jóidőben megkívánjuk a gyümölcsleveseket, akkor választhatjuk például ezt az ízletes körtelevest, ami őszintén szólva desszertként is megállja a helyét. Hidegen és melegen is mesés élményt nyújt, ám ember legyen a talpán, aki megállja, hogy ne kóstoljon bele míg kihűl.

Recept: https://veganblog.hu/recept/korteleves/

Padlizsános fasírtgolyók cukkini spagettivel

Padlizsános fasírtgolyók cukkini spagettivel

A tésztaételek kétségkívül az egyik legnépszerűbb kategória naojainkban, ám sokan próbálnak odafigyelni alakjukra, így most egy olyan receptet hoztunk, amit még diétázó olvasóink (és anyukáik) is bűntudat nélkül fogyaszthatnak. Azt hisszük ez az ’újragondolva’ típusú ételek egyik legjelesebb példája.

Recept: https://veganblog.hu/recept/padlizsanos-fasirt-golyok-cukkini-spagettivel/

Mungóbabos egytálétel Golenya Ágival

Mungóbabos egytálétel

Ha egy tartalmas beszélgetés mellé tartalmas főételt keresünk, akkor Golenya Ágnes receptje lehet a befutó. Igazi fűszeres finomság, amit saját ízlésünk szerint készíthetünk sűrűbbre vagy szaftosabbra és egészíthetünk ki főtt gabonákkal. Kevésbé gyakorlott konyhatündéreknek is tökéletes választás lehet ez az egyszerű, ám annál nagyszerűbb fogás.

Recept: https://veganblog.hu/recept/mungobabos-egytaletel-golenya-agnes-receptje/

Csokipuding kölesből

Csokipuding kölesből

Ha valami édes, csokis finomságra vágyunk, de nem szeretnénk bevinni sokszáz kalóriát, akkor bátran segítségül hívhatjuk ezt a kölesből készülő csokipuding receptet, amivel biztosan lenyűgözzük majd édesanyánkat és ráadásul még az egészségére is odafigyelhetünk vele. Mindössze 30 percre, egy magas fokozatú turmixgépre és türelemre lesz szükségünk az elkészítéshez, hiszen úgy lesz az igazi, ha kivárjuk, amíg teljesen lehűl a keverék és eléri a jól ismert puding állagot.

Recept: https://veganblog.hu/recept/csokipuding-kolesbol/

Túrókrémes palacsinta

Túrókrémes palacsinta

Ha viszont egy igazi klasszikus desszerttel zárnánk a menüsort, akkor válaszhatjuk ezt a vegán túrókrémes lekváros palacsinta receptet. Ezúttal a tökéletes vegán túró elkészítéséhez hívtuk segítségül a kölest, amivel könnyedén elérhetjük a jól ismert ízeket és állagot. Bátran díszítsük édesanyánk ízlése szerint gyümölcsökkel vagy vegán tejszínhabbal, fagyival, néha belefér egy kis extra kalória jeligére.

Recept: https://veganblog.hu/recept/turokremes-palacsinta/

Facebook Twitter Google+

Kapcsolódó bejegyzés(ek)