Az ősz egyik legnépszerűbb alapanyaga kétségtelenül az alma – édes, ropogós és rengeteg lehetőséget rejt magában! Akár sós, akár édes fogásokra vágyunk, ez a sokoldalú gyümölcs tökéletes alapot biztosít a szezonális finomságokhoz. Ebben az ajánlóban olyan recepteket gyűjtöttünk össze, amelyekkel feldobhatod a hűvösebb napokat. Készülj, mert az alma most főszerepbe kerül!
Almás párolt lilakáposzta
Ez az almával megbolondított párolt lilakáposzta igazi klasszikus őszi köret, amely színesebbé és egészségesebbé varázsolja a vasárnapi ebédeket. Az édeskés alma és a savanykás káposzta találkozása tökéletesen harmonizál, míg az enyhe fűszerezés melegséget ad az ételnek. Tökéletes minden főétel mellé.
Recept: https://veganblog.hu/recept/almas-parolt-lilakaposzta/
Almás gyömbéres zellerkrémleves
Ez a krémes, selymes leves az alma, zeller és gyömbér különleges kombinációjával igazi meglepetés lesz az asztalon.
A fanyar alma frissessége és a gyömbér pikáns fűszeressége csodásan egészíti ki a lágy zeller ízét, így egy igazán különleges, mégis könnyed fogás születik. Remek választás azok számára, akik valami újat és melegítőt keresnek a hidegebb napokra.
Recept: https://veganblog.hu/recept/almas-gyomberes-zeller-kremleves/
Almás pite
Az almás pite igazi őszi kedvenc, amely egy szeletben hozza el a szezon minden zamatát. A fahéjjal összefőtt alma illata azonnal otthonossá varázsolja a konyhát, míg a ropogós tészta tökéletes keretet ad ennek a desszertnek. Melegen tálalva, egy gombóc vaníliafagyival az igazi!
Recept: https://veganblog.hu/recept/almas-pite/
Almás zabkeksz
Ez a ropogós és tápláló almás zabkeksz tökéletes választás reggelire vagy uzsonnára. Az alma aromája és a zab gazdag rosttartalma egyszerre laktat és kényeztet. Egészséges, mégis finom, ráadásul könnyedén elkészíthető – ideális harapnivaló a mozgalmas, sulis őszi reggelekre és napokra.