tészta szósz recept vegánblog

Vegán tésztaszószok házilag, receptek kezdőknek és haladóknak

Vegán tésztaszószok házilag, receptek kezdőknek és haladóknak

A vegán életmód egyre nagyobb arányú elterjedésével egyre többen keresünk a korábban alapfogásnak számító ételek helyére vegán alternatívát, és ez alól bizony a tésztaételek és tésztaszószok sem kivételek. Szerencsére azonban, mára számos olyan vegán tésztaszósz elérhető, amelyek ízben és minőségben is versenyképesek az állati eredetű változatokkal.

De persze ezeknek az elkészítése otthon is egyszerű lehet, és így ráadásul lehetőséget kaphatunk arra, hogy az étel az egyéni ízlésünknek megfelelően álljon össze. Az alapanyagok között szerepelhetnek például friss vagy konzerv paradicsom, fűszerek, gomba és hüvelyesek, mint például a bab és a lencse.

Az állati eredetű termékek nélküli életmód választása ezen kívül több előnnyel is járhat, többek között egészségesebb lehet, környezetbarátabb és etikusabb is. A vegán tésztaszószok használata pedig lehetővé teszi, hogy ízletes és változatos tésztaételeket fogyasszunk, anélkül, hogy lemondanánk az ízekről és az élményről. Következzen most 5+1 recept, ha biztosra mennénk.

Rózsaszín szósz kesuval

rózsaszín paradicsomos szósz
Rózsaszín paradicsomos szósz

Kezdjük egy igazán vidám színű szósszal a sort, ami egész biztosan a gyerekeknek is nagy kedvencévé válik majd. A vegán konyha egyik nagy találmánya, a különböző magok felhasználása krémekhez, ami ezúttal kesudióval történik. Igazi csemege, akár rohanós hétköznapokra is.

Recept: https://veganblog.hu/recept/rozsaszin-szosz-kesuval/

Sütőtökös tésztaszósz

Sütőtökös tésztaszósz
Sütőtökös tésztaszósz

Szívet melengető napsugarak a tányéron. Igaz a sütőtököt sokszor az őszi időszakkal azonosítjuk, de ha szerencsénk van egy két helyen még találunk szebb darabokat. Ha pedig esetleg épp van otthon egy kis maradék, amit szeretnénk felhasználni, akkor mindenképpen ajánljuk ezt a krémes receptet kipróbálásra.

Recept: https://veganblog.hu/recept/sutotokos-tesztaszosz/

Alacsony kalóriatartalmú karfiolszósz

alacsony kalóriatartalmú karfiolszósz
Alacsony kalóriatartalmú karfiolszósz

Diétáknál sokszor felmerül a kérdés, hogy vajon ki kell-e hagyni a tésztaételeket a menüből. Mi ebben most nem szeretnénk igazságot tenni, viszont hoztunk egy kifejezetten alacsony kalóriatartalmú vegán szósz ötletet, ami akár tésztához, akár bármilyen egyéb körethez jól passzolhat és nem mellesleg nagyon finom is. Ha pedig szereted a csípőset, akkor megbolondíthatod egy kis chilivel a még intenzívebb élmény kedvéért.

Recept: https://veganblog.hu/recept/alacsony-kaloriatartalmu-karfiolszosz/

Diétás édesburgonya szósz, kence

édesburgonyás szósz kence mártogatós vegánblog
Édesburgonyás szósz kence mártogatós

Még egy alacsony zsírtartalmú recept, ami ráadásul higítástól függően felhasználható szendvicskrémként, mártogatósnak vagy éppen szósznak. Igazi aduász, ha vendégeket várunk, hiszen egész biztosan mindenki megtalálja a maga kedvenc verzióját kicsiktől a nagyokig.

Recept: https://veganblog.hu/recept/dietas-edesburgonyas-szosz-kence/

Spenótos fokhagymás szósz, leves

spenótós fokhagymás szósz
spenótós fokhagymás szósz

Klasszikus ízek, alacsony zsírtartalom, krémesség, selymesség, klasszikus ízek. Csak egy-két jelző, amivel illethetjük ezt a szószt, arról nem beszélve, hogy zöldes színeivel igazi tavaszi hangulatot varázsolhatunk vele az asztalra szinte pillanatok alatt.

Recept: https://veganblog.hu/recept/spenotos-fokhagymas-szosz-leves/

Vegán alfredo szósz

alfredo szósz
alfredo szósz

Végül pedig következzen egy nagy kedvenc újragondolása. Az Alfredo szósz eredetileg egy fokhagymás-tejszínes-sajtos szósz, amit kezdő szakácsok is előszeretettel választanak, így mindenképpen szerettünk volna egy hasonlóan egyszerű alternatívát adni, vegán olvasóinknak.

Itt az alapot a cukkíni és a kesudió kombinációja adja majd, de ízlésünknek megfelelően ezen is módosíthatunk. Van kedved neked is megtalálni a kedvencedet a segítségünkkel?

Recept: https://veganblog.hu/recept/vegan-alfredo-szosz/

Facebook Twitter Google+

Kapcsolódó bejegyzés(ek)