egyszerű vegán receptek vegánblog

Változatos, mégis egyszerű vegán receptek néhány összetevőből

Változatos, mégis egyszerű vegán receptek néhány összetevőből

Tapasztalataink szerint a vegán étkezést sokszor még mai is az a mítosz övezi, hogy szinte alig enged pár dolgot fogyasztani és emellett nagyon bonyolult az elkészítésük is. Itt az ideje, hogy ezt az elgondolást végleg elengedjük! Következzen most 5+1 egyszerű és gyorsan elkészíthető, teljesértékű vegán fogás, ami még a leghangosabb bírálókat is meggyőzi majd.

Sütőtökös palacsinta

Sütőtökös palacsinta
Sütőtökös palacsinta

Ki tudna ellenállni egy illatos, forró palacsintának ráérős hétvégi reggeleken, ami ráadásul még maradékmentésre is tökéletesen alkalmas? Emellett szinte észrevétlenül tudunk egy kis extra zöldséget csempészni családunk étrendjébe, amit örömmel fognak máskor is kérni majd.

Recept: https://veganblog.hu/recept/sutotokos-palacsinta/

Áztatott zabkása- overnight oats

Áztatott zabkása
Áztatott zabkása

És ha már a reggelikről volt szó, akkor következzen egy igazi klasszikus, ami ugyan egy kis előre tervezést igényel, de utána napokig nem kell aggódnunk a tápanyagdús napindítás miatt. Gyorsan összeállítható, könnyen a saját ízlésünkre szabható és ráadásul kiváló tápanyagértékei miatt tovább érezzük majd magunkat jóllakottnak. Mi ez ha nem egy igazi aduász?

Recept: https://veganblog.hu/recept/aztatott-zabkasa/

Édesburgonyás pizzalap

Édesburgonyás pizza lap
Édesburgonyás pizza lap

Pizza egészségesen, vegánul. Jól hangzik nem igaz? Ezzel az alaprecepttel most könnyedén valóra is válthatjuk ezt a kívánságot, hiszen kb. 30 perc alatt már falatozhatjuk is az elkészült kedvenceinket. Az alap elkészítéséhez ráadásul nincs szükségünk sok tapasztalatra a konyhában, a feltétek variációinak pedig csakis a saját képzeletünk szabhat határt, így még kezdő szakácsoknak is bátran ajánjuk.

Recept: https://veganblog.hu/recept/edesburgonyas-pizza-lap/

Sült paprikakrémes tészta

vegán sült paprikaszószos tészta recept vegánblog
Sült paprikaszószos tészta

A tésztaételekkel szinte lehetetlen mellé lőni, de ha ezt egy krémes sült zöldséges szósszal egészítjük ki, akkor az biztos győzelem lesz. A közösségi média videóinak sztárja következik most, ami szinte percek alatt elkészül, így rohanós hétköznapokra is tökéletes választás lehet.

Recept: https://veganblog.hu/recept/sult-paprika-kremes-teszta/

Egészséges desszert – mini golyók

vegán egészséges desszert mini golyók vegánblog
Egészséges desszert mini golyók

Ha olyan desszertet keresünk, ami a fenti kritériumoknak megfelel, sütés nélkül, nagyon gyorsan elkészül és még szezonális összetevői is vannak, akkor ez a recept nekünk szól. Igen, ez mind lehetséges ezzel a vendégváráshoz is tökéletes édességgel, amit akár az egész család közösen is elkészíthet hiszen könnyű összeállíthatósága és formázhatósága miatt, még a gyerekek is könnyen besegíthetnek nekünk.

Recept: https://veganblog.hu/recept/egeszseges-desszert-mini-golyok/

Tofus gyümölcskrém

gyümölcsös tofukrém recept vegánblog
Gyümölcsös tofukrém

Ha pedig mutatós pohárkrémekkel bűvölnénk el vendégeinket, vagy szimplán csak egy kis színt szeretnénk csempészni a hétköznapokba, akkor ez a gyümölcskrém lehet a legjobb választás számunkra. Mindössze 3 lépésben friss és vitamindús édességet készíthetünk, ha pedig fagyasztott gyümölcsöket használunk, akkor szinte már kész fagylaltként tálalhatjuk, így melegebb napokra is tökéletes desszert lehet.

Recept: https://veganblog.hu/recept/tofus-gyumulcskrem/

Facebook Twitter Google+

Kapcsolódó bejegyzés(ek)