tofu receptek vegánblog

Tofu receptek a Jolly Joker alapanyagból

Tofu receptek a Jolly Joker alapanyagból

A tofu, más néven szójatúró, a szójatej koagulásával készül, és gyakran használjuk a vegetáriánus és vegán ételekben akár húsok, akár sajtok helyettesítésére. Alacsony kalória- és magas fehérjetartalmú élelmiszer, ami lehetővé teszi, hogy azok az emberek is könnyen beilleszthessék étrendjükbe, akik valamilyen speciális diétát követnek.

Ezen kívül a tofu gazdag kalciumban, vasban és B-vitaminokban, így fontos tápanyagforrás lehet vegetáriánusoknak és vegánoknak. Ez az alapanyag ráadásul számos előnnyel is rendelkezik, többek között segíthet a koleszterinszint csökkentésében és a szív- és érrendszeri betegségek megelőzésében.

Következzen most 7 recept, hogy bepillantást nyerhessünk a tofu szinte végtelen felhasználási lehetőségébe.

Citromos rozmaringos grillezett tofu

Citromos-rozmaringos grillezett tofu
Citromos-rozmaringos grillezett tofu

Még hogy a tofuból készült ételeknek nincs íze?! Ebben a fogásban az aromás és ízletes öntet citromlével, rozmaringgal és fokhagymával készül, mely tökéletesen passzol a grillezett tofunkhoz.

Ha valami könnyű és egészséges vegán fogásra vágyunk, akkor ez a recept tökéletes választás lehet, akár rohanós hétköznapokra is.

Recept: https://veganblog.hu/recept/citromos-rozmaringos-grillezett-tofu/

Brokkolis tészta sült tofu falatokkal

Brokkolis tészta sült tofuval

És ha már az egyszerű, de ízeltes, na meg persze egészséges vegán ételeknél tartunk, akkor nem maradhatott ki a sorból ez a brokkolis tészta sült tofu darabokkal sem. Zöldségtartalma gondoskodik a rostokról, miközben a tofu biztosítja a fehérjeforrást, ezzel tökéletessé varázsolva ezt a laktató egytálételt.

Recept: https://veganblog.hu/recept/brokkolis-teszta-sult-tofu-falatokkal/

Vegán tejszínes fokhagymás tofu kockák

Vegán tejeszínes tofu kockák

Következzen egy olyan alapfogás, ami garantáltan még a kezdő konyhatündérek is sikerrel készítenek majd el. Igaz első randevúra nem biztos, hogy a legjobb választás, ez a fokhagymás étel, de a roppanós tofu kockák és a szaftos szósz kifejezetten izgalmassá teszik az ételünk textúráját, ami miatt szinte garantáltan nagy kedvenc lesz belőle. A mi javaslatunk, hogy mindenképpen adjunk neki egy esélyt.

Recept: https://veganblog.hu/recept/vegan-tejszines-fokhagymas-tofu-kockak/

Tofus gyümölcskrém

gyümölcsös tofukrém recept vegánblog
Gyümölcsös tofukrém

Ha pedig egy kis desszertre vágyunk, akkor választhatjuk például ezt az egészséges pohárkrémet. Ebben az édességben a tofu a krémességért felelős, a gyümölcsök pedig friss és édes ízt adnak a nassolnivalónknak. Ráadásul mindegy, hogy fagyasztott vagy friss gyümölcsöt használunk, az eredmény mindenképpen lehengerlő lesz majd.

Recept: https://veganblog.hu/recept/tofus-gyumulcskrem/

Vegán juhtúró tofuból

vegán juhtúró recept
Vegán juhtúró

Ha pedig különböző alapanyagok pótlására használnánk a tofut, akkor kipróbálhatjuk például a juhtúrónak ezt az ízletes vegán verzióját. A fűszerezés miatt ráadásul szinte megszólalásig hasonlítanak majd az ízek, így azon vendégeinknek sem lehet oka panaszra, akik alapvetően a hagyományos ízeket kedvelik.

Recept: https://veganblog.hu/recept/vegan-juhturo-tofubol/

Vegán szalonna tofuból

Vegán bacon, szalonna

A tofu szalonna fűszeres pácban áztatott tofu, amelyet éppúgy, mint a klasszikus bacon szalonnát, egy serpenyőben sütünk ropogósra a tökéletes ízélményért. Nagyszerű kiegészítője lehet bármilyen fogásnak, és garantáltan nagy sikert arat majd az egész család körében.

Recept: https://veganblog.hu/recept/vegan-szalonna-tofubol/

Tofu tejföl

vegán tofu tejföl
Vegán tofu tejföl

A tofu tejföl simára turmixolt natúr tofu, ecet, citromlé, só és víz keveréke és még annál is finomabb, mint gondolnánk. Remek ízei mellett ráadásul, kiváló fehérjeforrásként is szolgálhat, ha ezt a tejföl alternatívát használjuk fel a legközelebbi ebédünkhöz. Kipróbálod te is?

Recept: https://veganblog.hu/recept/tofu-tejfol/

További érdekes, változatos recepteket találtok könyveinkben:

Facebook Twitter Google+

Kapcsolódó bejegyzés(ek)